Google zet nieuwe middelen in voor Street View

1
21

Schrik niet als er op een dag een man of vrouw op een vreemd uitziende driewieler langs je tuinpad rijdt. Het is Google’s manier om ook plaatsen die met de Street View auto’s onbereikbaar zijn in beeld te brengen.

Met Google Street View kan je plekken ontdekken vanuit je luie stoel. Een digitaal bezoekje aan de Champs-Elysées in Parijs of Times Square in New York is slechts een muisklik ver. De beelden worden gemaakt door Street View auto’s die zijn uitgerust met speciale 360° camera’s.
Maar er zijn plekken op de wereld waar Google met zijn wagenpark niet terecht kan. Sinds 2009 heeft het daarvoor een creatieve oplossing bedacht: de Street View Trike. Met deze speciaal ontworpen driewielers heeft Google aan Street View ook plekken toegevoegd zoals botanische tuinen, kastelen of attractieparken. Die kun je sinds deze week ook in Street View bezoeken.
En dat Google niet rust vooraleer de hele wereld in Street View te bekijken valt, bewijst een andere variant van de Street view auto: de Street View Snow Mobile brengt sneeuwpistes in kaart. Wees dus gewaarschuwd als je straks op een weinig elegante manier een helling afskiet.

Google Street View Trike

Google Street View Snow Mobile

Vorig artikelHyperactief extern schijfje van Kingston
Volgend artikelProjector voor home entertainment in 3D
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Nu gaat Google toch iets te ver geloof ik. De imperialistische trekken van dit Amerikaans bedrijf gaan te ver vind ik. Dat ze dit in hun USA doen, no problem. Maar blijf weg van andere culturen. Duidelijk is dat er geen landen meer bestaan maar blokken met een verschillende cultuur zich vormen. Het kapitalistische Westen, een Russisch, een Chinees, etc… Iedereen wil de wereldmacht ten alle prijze.
    Een Big Brother scenario doemt. Een nieuwe middeleeuwen, enkele onafhankelijke rijken die doen wat ze willen en het gepeupel dat doet wat zij willen anders….De aantasting van de persoonlijke levenssfeer door Google is het begin. Wat zullen inlichtingsdiensten niet betalen voor zulke info??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.