Hyperactief extern schijfje van Kingston

0
30
Kingston HyperX MAX 3.0 SuperSpeed SSD

Kingston HyperX MAX 3.0 SuperSpeed SSD (© ; licentie: )

Kingston Digital, Inc., de flashgeheugenafdeling van Kingston Technologies, lanceert een reeks van externe “harde schijven” zonder bewegende onderdelen met een snelle usb 3.0-interface. De Kingston HyperX Max 3.0 is verkrijgbaar in capaciteiten van 64 GB tot 256 GB. Wij hebben de 64 GB-versie getest.

De Kingston HyperX Max 3.0 kan in theorie gegevens lezen aan maximaal 195 MB/s en schrijven aan maximaal 160 MB/s. Concreet betekent dit dat je een filmbestand van 10 GB in minder dan anderhalve minuut kunt kopiëren. Het schijfje moet dan wel aangesloten zijn op een usb 3.0 aansluiting, maar het werkt ook met usb 2.0; dan haal je natuurlijk ook maar usb 2.0-snelheden en die liggen vier à vijf keer lager dan usb 3.0.

Flashgeheugen
De Kingston HyperX Max 3.0 64 GB bevat geen bewegende onderdelen. Het is een externe solid-state drive of ssd die flashgeheugen gebruikt, net zoals de onlangs door DiskIdee geteste Kingston DataTraveller Ultimate usb 3.0 geheugenstick. Dit schijfje is erg klein en licht en betrekt zijn stroom volledig van de usb-bus; één kabel volstaat dus om ze op je pc of notebook of tv of mediaspeler aan te sluiten.
Dit schijfje meet slechts 73,49 x 118,60 x 12mm en weegt 117 gram (zonder het kabeltje). Het blauwkleurige chassis is gemaakt van stevig aluminium. Het ledje bovenop het schijfje kleurt blauw als je het aansluit op usb 3.0 en groen wanneer je het aansluit op usb 2.0.

1
2
3
Vorig artikelIntel SSD is twee keer sneller dan snelste harde schijf
Volgend artikelGoogle zet nieuwe middelen in voor Street View
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.