Intel SSD is twee keer sneller dan snelste harde schijf

0
43
Intel SSD 510

Intel SSD 510 (© ; licentie: )

Intel claimt dat zijn nieuwe SSD 510 solid-state drive vijftig procent sneller presteert dan harde schijven met een omwentelingssnelheid van 10.000 toeren per minuut. De SSD 510 is bedoeld voor gamers en grafische werkstations, waarvoor snelle prestaties belangrijk zijn.

De nieuwe Intel SSD 510 serie van solid-state drives hebben een SATA-interface met een snelheid van 6 Gigabits per seconde (Gbps). In theorie is het daarmee mogelijk doorvoersnelheden 500 megabytes per seconde (MB/s) te halen. De Intel SSD 510 serie leest gegevens twee keer sneller dan 3Gbps ssd’s en schrijft ze drie keer zo snel weg (voor sequentiële data). De nieuwe ssd’s zijn ook vijftig procent sneller dan de snelste 10.000 tpm harde schijven. Traditionele harde schijven slagen er trouwens nog altijd niet in om zelfs de 3Gbps SATA-aansluiting volledig te benutten, reden waarom 6Gbps SATA alleen ten volle kan worden gebruikt door solid-state drives zonder bewegende onderdelen. De Intel SSD 510 is verkrijgbaar in een versie met 120 GB en 250 GB opslagruimte. De Europese prijzen staan niet in het persbericht, maar afgaande op de Amerikaanse prijzen mag je rekenen op minstens 600 euro voor de 250 GB versie en 300 euro voor de 120 GB versie.

Foto van Intel
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelTweede generatie AQUOS Quattron Led lcd-tv’s
Volgend artikelHyperactief extern schijfje van Kingston
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.