Modulair en draadloos multi-room digitaal muzieksysteem

0
157

Draadloos kan je het systeem uiteraard ook gebruiken, maar dan heb je een ZoneBridge nodig die zal instaan voor de draadloze communicatie. Je kunt dus niet je gewone WiFi-toegangspunt gebruiken, want Sonos gebruikt een eigen draadloos netwerk voor een betere stabiliteit en dus betere audiostreaming. De Sonos S5 kan je naadloos integreren in een bestaand Sonos “mesh”-netwerk.

Krachtig geluid
De Sonos S5 is voorzien van vijf luidsprekers (twee tweeters, twee mid-range drivers en een bass driver). Het systeem beschikt ook over vijf aparte, digitale versterkers. Hij produceert een kristalhelder en warm geluid. Het geluid dat de Sonos S5 voortbrengt zou je trouwens niet meteen verwachten uit zo’n compact toestel. Als één S5 voor jou niet volstaat, kan je twee ZonePlayers S5 pairen en zo stereogeluid bekomen.

Verbruik
Als je de ZonePlayer S5 gebruikt op een normaal volume, verbruikt deze ongeveer 16 watt. Dat is niet abnormaal veel voor een dergelijk toestel. Op een hoger volume liep het verbruik op tot 17 watt.

Controllers
Je kan een Sonos-systeem op verschillende manieren bedienen. Je kan kiezen voor een draadloze controller van Sonos zelf (CR200) of je kan een applicatie installeren op je iPhone / iPod Touch of iPad.

Sonos software controller: Component toevoegen

Sonos software controller: Component toevoegen (© ; licentie: )

Deze applicatie is gratis en heeft uiteraard de voorkeur als je al één van deze toestellen van Apple in huis hebt. We downloaden de Sonos Controller voor iPhone / iPod Touch via de iTunes Store. Wanneer we de applicatie voor het eerst starten op een iPod Touch, krijgen we een knop te zien “Sonos-systeem nu configureren”. We drukken erop en vervolgens begint de Controller software te zoeken naar een Sonos-systeem.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelGaming laptop met Intel i7 quad core processor
Volgend artikelFlexibel fotograferen met nieuwe Casio camera

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.