Home Audio / Video

Modulair en draadloos multi-room digitaal muzieksysteem

0
156
Sonos ZonePlayer S5

Sonos ZonePlayer S5 (© ; licentie: )

Entertainment en informatica vloeien steeds meer samen. Dat levert vaak knappe resultaten op. De Amerikaanse producent van multi-room muzieksystemen Sonos heeft een modulair gamma aan apparatuur waarmee je snel heel je huis kan voorzien van draadloze audio! We hebben de basisapparatuur van Sonos in het verleden al getest. In dit artikel bespreken we de nieuwe Sonos S5 draagbare ZonePlayer met ingebouwde speakers en het Wireless Dock 100. Met dat dock kan je draadloos muziek van je iPod of iPhone naar je Sonos-installatie doorsturen.

Hoewel er verschillende leveranciers zijn van multiroom audiosystemen, heeft Sonos een aardige reputatie opgebouwd met gebruiksvriendelijke en relatief betaalbare apparatuur. Sonos is gebaseerd op mesh netwerktechnologie waardoor het storingsvrij audio kan streamen.

Sonos Wireless Dock 100

Sonos Wireless Dock 100 (© ; licentie: )


Ondanks de achterliggende redelijk complexe netwerktechnologie, is de apparatuur van Sonos verrassend eenvoudig te bedienen, ook voor complete computerleken. Internetradio, je bestaande muziekbestanden, iPod / iPhone… Je kan het allemaal gebruiken met je Sonos audiosysteem.

Modulair
Sonos is, zoals ik eerder al aanhaalde, een modulair systeem. Je kiest immers zelf hoeveel en welke componenten je opneemt in het systeem. Je kan bijvoorbeeld kiezen om in je woonkamer een ZonePlayer 90 aan te sluiten op je bestaande versterker en voor je werkkamer een ZonePlayer 120 aanschaffen die zelf beschikt over een versterker.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.