Modulair en draadloos multi-room digitaal muzieksysteem

0
157

Je kan desgewenst ook de nieuwe ZonePlayer S5 die we hier testen in huis halen. Doordat de S5 draagbaar is en beschikt over ingebouwde speakers kan je deze zelfs meenemen op je terras. Geen bedrade verbinding in de buurt? Geen probleem, schaf een ZoneBridge aan en die lost dat probleem zo op! Als je ook je iPod / iPhone draadloos op het systeem wil aansluiten, kan je opteren voor een Wireless Dock 100. Heb je reeds een iPhone, iPad of iPod Touch in je bezit? In dat geval hoef je geen Controller 200 aan te schaffen. Je kan gewoon de gratis software op je Apple apparaat installeren. Bediening via de pc is mogelijk via de eveneens gratis Sonos Desktop Controller software. Zoals je ziet, zijn er duizend en één mogelijkheden. Je bepaalt dus ook volledig zelf wat je gaat gebruiken in functie van wat je nodig hebt en je budget uiteraard!

SonosNet
Voor de draadloze communicatie gebruikt Sonos het eigen SonosNet. Dit is een door Sonos ontwikkelde mesh netwerktopologie. SonosNet gebruikt een mesh netwerk in combinatie met MIMO (Multple Input Multiple Output) technologie.

Hoe SonosNet werkt

(© ; licentie: )

SonosNet is ook AES geëncrypteerd. De Mesh netwerktopologie is erg complex. Het grootste voordeel van een mesh netwerk is de betrouwbaarheid van de verbinding. Bij een mesh netwerk is elke node immers verbonden met alle andere nodes (fully connected). Iedere ZonePlayer doet dienst als een repeater en dus neemt de kwaliteit van de verbinding toe iedere keer je het draadloze netwerk uitbreidt. Je hoeft echter zelf geen netwerkspecialist te zijn voor het opzetten van een Sonos multi-room systeem en dat is meteen een groot voordeel.

ZonePlayer S5
De Sonos S5 is een alles-in-een draadloos muzieksysteem en heeft vijf ingebouwde luidsprekers. Wanneer we de doos openen, zien we eerst een bundeltje documentatie en een cd-rom met software en handleidingen. Onder de beschermende mousse zit de Sonos S5 zelf verpakt. Daarnaast vinden we ook nog een doosje met een stroomadapter, netwerkkabel en een 3,5 mm stereo-jack kabel.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelGaming laptop met Intel i7 quad core processor
Volgend artikelFlexibel fotograferen met nieuwe Casio camera

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.