Grotere schermen voor nieuwe generatie iPod touch en nano

0
110
Apple vernieuwt zijn iPod mediaspelers: de iPod touch en nano hebben een dunnere behuizing, maar grotere schermen.

De iPod touch steekt in een behuizing van geanodiseerd aluminium met een dikte van 6,1 mm en weegt 88 gram. De mediaspeler heeft een 4-inch (10,16 cm) Retina-scherm met een resolutie van 1136 x 640 pixels. De iPod touch van de vijfde generatie is uitgerust met een de dual-core A5-chip die volgens Apple de grafische prestatie tot zeven keer zo snel maakt als die van de iPod touch van de vierde generatie.

Apple iPod touch

Apple iPod touch (© ; licentie: )


De nieuwe iPod touch heeft een 5 megapixel iSight-camera met autofocus, ondersteuning voor 1080p-video-opnamen met beeldstabilisatie, gezichtsherkenning, een led-flits en een nieuwe panoramafunctie. De iPod touch draait op het iOS 6 besturingssyteem en ondersteunt ook het spraakbesturingssysteem Siri. Ook ondersteunt hij WiFi 802.11a/b/g/n en Bluetooth 4.0. De Lithium-ion batterij is goed voor tot 40 uur muziek afspelen.
Apple iPod nano

Apple iPod nano (© ; licentie: )


De nieuwe iPod nano is met een dikte van 5,4 mm de dunste iPod tot nu toe. De zevende generatie van deze kleine mediaspeler heeft een 2,5-inch (6,35 cm) Multi-Touch-scherm met een resolutie van 240 x 432 pixels en een thuisknop om snel naar je beginscherm te gaan. De nieuwe nano ondersteunt Bluetooth zodat je draadloos muziek kunt luisteren via een Bluetooth-koptelefoon, Bluetooth-luidspreker of de draadloze voorziening in de auto. De Lithium-ion batterij houdt het tot 30 uur uit. Beide iPod mediaspelers zijn uitgerust met de nieuwe Lightning-connector en worden geleverd met de nieuwe Apple EarPods.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De Apple iPod touch is vanaf oktober verkrijgbaar in roze, geel, blauw, wit/zilver of zwart/antraciet voor een adviesprijs van € 329 voor het 32 GB-model en € 429 voor het 64 GB-model. De Apple iPod nano is vanaf oktober te koop in een 16 GB-uitvoering in de kleuren roze, geel, blauw, groen, paars, zilver en antraciet voor de adviesprijs van € 169.

Foto van Apple
Website: Apple USA Website: Apple België Website: Apple Nederland
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelCompacte inkjet all-in-ones met nieuwe zeskleureninktset van Epson
Volgend artikelUltradraagbare bedrijflaptop presteert goed
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.