Beeld en geluid draadloos doorsturen via usb

0
158

Design
Het belangrijkste deel van de Vianect AIR TV is de A/V Base. Deze basis is uitgevoerd in glanzend zwart. De voorzijde biedt plaats aan de usb-aansluiting voor de ‘Device adapter’. Via een klepje kan je deze aansluiting bedekken en vervolgens de vrijgekomen usb-aansluiting op de bovenzijde gebruiken. Aan jou de keuze welke van de twee aansluitingen je gaat gebruiken. De achterzijde biedt plaats aan een hdmi-uitgang, een 15 polige vga-poort, een 3,5 mm audio-uitgang en een stroomaansluiting. Je kan de Vianect AIR TV desgewenst ook aan de wand bevestigen. De ‘Device adapter’ die je in de A/V Base moet prikken, is gemaakt van hetzelfde glanzende, zwarte design als de Base. Op de device adapter is ook een blauw statuslampje voorzien. De pc adapter is bijna identiek aan de device adapter, maar beschikt zoals we al vertelden over een draaibare usb-connector.

Installatie
De installatie wordt beschreven in de erg summiere snelstartgids. Eerst moet je de Vianect AIR TV software installeren op je pc. Daarna prik je de pc adapter in een vrije usb-poort van je pc. Vervolgens voorzie je de A/V Base van stroom via de meegeleverde stroomadapter en plug je de device adapter in het basisstation. Sluit tot slot de kabels naar je tv en/of audiosysteem aan. Vanaf nu zou je de Vianect AIR TV moeten kunnen gebruiken.

Devolo Vianect AIRTV installatie

Devolo Vianect AIRTV installatie (© ; licentie: )

Technisch
De Vianect AIR TV werkt via Wireless usb-technologie. Het maximale bereik bedraagt +- 10 meter, maar dat kan je gerust met een korreltje zout nemen! Je kan 720p HD video streamen en de maximale schermresolutie bedraagt 1400 x 1050 pixels. Je kan met de Vianect AIR TV uiteraard ook geluid overdragen. Mogelijke gebruikscenario’s zijn bijvoorbeeld het streamen van beeld en geluid van je laptop naar je tv, draadloos verbinden met een beamer, je tv gebruiken als schermuitbreiding, etcetera. De software is compatibel met Windows XP (32 bit), Vista (32 & 64 bit), Windows 7 (32 & 64 bit) en Mac OS X (min. 10.5).

1
2
3
4
Vorig artikelCreatief met Google Docs
Volgend artikel3D chat is er binnen vijf jaar, voorspelt IBM

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.