Kingston CompactFlash 600X geheugenkaart geeft vaart aan fotografie

0
37

Maar goed, in noodgevallen zijn de gegevens natuurlijk belangrijker dan de tijd je besteedt aan het terughalen ervan.FreshCrop MediaRECOVER
We probeerden hetzelfde ook nog een keer onder het NTFS-formatteersysteem. De resultaten waren hetzelfde.

Bruikbare capaciteit
Kingston CF 16 GB 600X capaciteitVan de opgegeven capaciteit van 16 GB blijft in de praktijk nog ongeveer 14,8 GB over. Het kaartje is standaard geformatteerd in het FAT32-formaat dat door de meeste digitale camera’s wordt herkend. Je kunt het uiteraard ook herformatteren in NTFS of exFAT mocht dat nodig zijn.

Prestaties
We lieten verschillende testprogramma’s los op de Kingston CompactFlash Ultimate. Omdat de theoretische doorvoersnelheid hoger ligt dan de maximale doorvoersnelheid van USB 2.0 (60 MB/s in theorie, maar 40 MB/s in de praktijk) gebruikten we een USB 3.0 kaartlezer.In de HD Tach 3.x benchmark maten we een constante leessnelheid van bijna 35 MB/s. Schrijven lukte niet: de schrijftest brak na een tijde af zonder een foutmelding. Als we gewoon een directory met allerlei bestanden kopiëerden, maten we, afhankelijk van het soort bestanden, schrijfsnelheden van 21 à 25 MB/s. Dat zijn goede, maar geen uitstekende cijfers. Er bestaan immers snellere UDMA6-geheugenkaartjes onder andere van SanDisk.

1
2
3
4
Vorig artikelDraagbare solid state drive met usb 3.0
Volgend artikelE-booklezer met achterstand
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.