Draagbare solid state drive met usb 3.0

1
26
Kingston HyperX MAX 3.0 SuperSpeed SSD

Kingston HyperX MAX 3.0 SuperSpeed SSD (© ; licentie: )

Kingston kondigt een nieuw gamma externe opslagapparaten aan die zijn uitgerust met een solid state drive en die gebruikmaken van usb 3.0-technologie.

De HyperX MAX 3.0 ssd is Kingston’s eerste usb 3.0 gecertificeerde externe solid state drive. In feite gaat het om een Kingston SSDNow V+ solid-state drive die verpakt werd in een aluminium behuizing met een usb 3.0-aansluiting. (Lees onze test van de Kingston ssdNOW V+ series Solid-State Drive 128 GB Performance Upgrade Kit).
De combinatie van het snelle NAND flash geheugen en de nieuwe usb SuperSpeed-interface zou lees- en schrijfsnelheden mogelijk maken tot respectievelijk 195 MB/s en 160 MB/s. Uiteraard moet de pc of laptop eveneens uitgerust zijn met een usb 3.0-interface. De HyperX Max 3.0 ondersteunt ook usb 2.0.  De led op de drive licht blauw op als de drive verbonden is met een usb 3.0-poort en groen als ze verbonden is met een tragere usb 2.0-poort.
De Kingston HyperX MAX 3.0 ssd zal beschikbaar zijn in capaciteiten van 64 GB, 128 GB en 256 GB voor respectievelijk € 147, € 258 en € 516.

Foto van Kingston
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelFinse verzamelwoede
Volgend artikelKingston CompactFlash 600X geheugenkaart geeft vaart aan fotografie
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Is wel leuk en SSD’s hebben zeker een aantal voordelen t.o.v. klassieke harde schijven. Maar momenteel lijkt het aantal toepassingen voor de particuliere gebruiker mij toch nog vrij beperkt. Die heeft immers voornamelijk behoefte aan opslagcapaciteit en een SSD van ietswat aanzienlijk volume kost toch nog een smak geld. Het lijkt mij nuttig om bvb. je basis OS op te zetten of misschien als volume voor je games te gebruiken. Maar om al die filmen en muziekbestanden op te zetten zul je voorlopig nog iets anders moeten gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.