Kingston CompactFlash 600X geheugenkaart geeft vaart aan fotografie

0
37
FreshCrop MediaRECOVER herstelsoftware

FreshCrop MediaRECOVER herstelsoftware (© ; licentie: )

De FreshCrop MediaRECOVER software zelf moet je downloaden van de website van Kingston. Dit staat allemaal in erg kleine lettertjes op de verpakking en je zou het kunnen missen als je niet goed oplet. De registratiecodes voor de Windows- en Mac-versies staan in nog kleinere lettertjes afgedrukt in de binnenkant van de verpakking. Goed opletten dus als je de blister openknipt: doe dit niet door het karton heen, want mogelijk knip je dan ongewild de registratiecode in tweeën!
De versie die wij binnenhaalde droeg het versienummer 4.0.0.9 en werkte perfect onder Windows 7. De software dient zowel om verloren foto’s als verloren gegevens te recupereren van een beschadigd geheugenkaartje. Om dit uit te proberen, staken we de kaart in een USB-geheugenkaartlezer, schreven er een waaier gegevens, waaronder ook verschillende foto’s, op weg, en formatteerden ze daarna onder Windows 7 met ‘Snelformatteren’. Een geheugenkaartje per vergissing formatteren is overigens de meest gemaakte fout door gebruikers van een digitale camera, reden waarom herstelsoftware echt wel zijn nut heeft.
De gewone scan die binnen enkele seconden is voltooid, vond onze verloren bestanden niet terug. Dan maar de Advanced Scan met Quick Scan optie geprobeerd, die bijna 10 minuten duurt. Die vond drie bestanden terug, maar die bleken onbruikbaar te zijn. Ten slotte kozen we de Advanced Scan met Deep Scan optie. Hier hadden we meer geluk: alle bestanden werden gerecupereerd, maar dit duurde wel anderhalf uur!

1
2
3
4
Vorig artikelDraagbare solid state drive met usb 3.0
Volgend artikelE-booklezer met achterstand
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.