NEX systeemcamera met WiFi en apps van Sony

0
103
Sony kondigt de NEX-6 aan, een compacte systeemcamera die voor het eerst in de NEX-serie uitgerust is met een fysieke modusknop. Ook beschikt de camera over WiFi.

De Sony NEX-6 is uitgerust met een Exmor APS HD CMOS-sensor met 16,1 effectieve megapixels. De camera met het E-mount verwisselbaar lenssysteem is uitgerust met een Fast Hybrid AF-systeem dat scherpstellingsmethodes met fase- en contrastdetectie combineert. In de Speed Priority Continuous-modus schakelt de NEX-6 automatisch over naar AF-tracking met fasedetectie. Je kan zo scherpe beeldopnames tot 10 frames per seconde maken.

Sony NEX-6

Sony NEX-6 (© ; licentie: )

De camera is uitgerust met een XGA OLED Tru-Finder die een 100% framebereik en een breed gezichtsveld biedt. Daarnaast is de NEX-6 voorzien van een 7,5 cm groot Xtra Fine LCD-scherm dat je tot circa 90° naar boven of 45° naar beneden kan kantelen.

Nieuw in de NEX-serie is de strategisch geplaatste modusknop bovenop de camera. Hiermee kies je snel de gewenste opnamemodus (inclusief P/A/S/M en Sweep Panorama). Onder de modusknop zit er een draaiwieltje en aan de achterkant van de camera zit een afzonderlijk bedieningswiel waarmee je de belichting, de ISO-gevoeligheid (tot ISO 25600), de witbalans en nog andere instellingen kan bijstellen. Met Sony’s Quick Navi-interface kan je de instellingen met je vingertoppen aanpassen.

De NEX-6 kan filmen in Full HD en dankzij een nieuwe ‘Auto Slow Shutter’-functie detecteert de camera schemerige interieurs en nachtscènes en schakelt automatisch over naar een lagere sluitersnelheid voor heldere opnames. De camera is ook uitgerust met WiFi, zodat je foto- en videomateriaal draadloos kan overzetten naar pc of DLNA-ondersteunende tv’s. Ook kan je bestanden draadloos versturen naar smartphone of tablet waarop de gratis app PlayMemories Mobile draait.

Met de PlayMemories Camera Apps breid je de capaciteiten van je NEX-6 uit. De volgende apps zijn verkrijgbaar vanaf de lancering: Picture Effect+, Bracket Pro, Multi Frame NR, Smart Remote Control en Direct Upload. Sony plant nogg meer apps, zoals Photo Retouch, Time-Lapse en Cinematic Photo.

Prijs en beschikbaarheid
De Sony NEX-6L heeft een adviesprijs van 950 euro (body met 16-50mm objectief) en is beschikbaar vanaf medio november 2012. De body samen met 16-50mm en 55-210mm objectieven kost 1.200 euro.

Foto van Sony
Website: Bezoek Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelSoftware voor pdf-bewerking met spraakherkenning en opslag in de cloud
Volgend artikelCompacte inkjet all-in-ones met nieuwe zeskleureninktset van Epson
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.