Nieuwe topmodellen in PowerShot SX-reeks van Canon

0
25
Canon introduceert twee PowerShot SX-camera’s met een 12 megapixel CMOS sensor en de nieuwe Digic beeldprocessor. Eén van de modellen is ook uitgerust met WiFi en GPS.

De Canon PowerShot SX280 HS en PowerShot SX270 HS zijn nieuwe compacte camera’s met 12,1 megapixel CMOS sensor en een 20x optische zoom. Beide camera’s gebruiken de nieuwste generatie van Canons beeldprocessor. De Digic 6 beeldprocessor garandeert opnamen met weinig ruis en een perfecte belichting, met tot dertig procent meer details dan bij voorgaande modellen en zonder dat daarvoor een flitser of statief nodig is, zo stelt de fabrikant. De nieuwe PowerShot camera’s bieden een lichtgevoeligheid tot ISO 6400.

Canon PowerShot SX280 HS

Canon PowerShot SX280 HS (© ; licentie: )

De PowerShot SX280 HS heeft ook een geïntegreerde Wi-Fi-functie om onderweg opnamen te delen via sociale netwerken of de camera te verbinden met apparaten zoals smartphone of tablet. Deze camera heeft ook GPS aan boord die automatisch de lokale tijd en de plaats waar de foto of film is gemaakt registreert. De geïntegreerde GPS-logger legt de positie van de camera tijdens een reis met regelmatige intervallen vast. A-GPS gebruikt Wi-Fi om extra Assisted GPS-gegevens te downloaden, zodat minder tijd nodig is voor het binnenhalen van een satellietsignaal.

De PowerShot SX280 HS en SX270 HS kunnen ook video-opnames maken met Full HD-kwaliteit (1920 x 1080p) en stereogeluid. De Digic 6 processor biedt een verbeterde ruisverwerking bij Full HD-movies (30 fps). De 20x optische zoom kan je ook tijdens het filmen geruiken. De Intelligent IS beelstabilisatie heeft een aangepaste Dynamic IS modus om diverse typen cameratrilling te corrigeren tijdens het filmen.

Beide camera’s zijn uitgerust met een 3-inch (7,5 cm) PureColor II G LCD-scherm met circa 461.000 dots. Een laag van gehard glas zorgt voor extra sterkte en bescherming. Naast automatische modus bieden deze PowerShots ook volledige handmatige bediening.

De volledige specificaties van de PowerShot SX280 HS vind je in dit pdf-bestand, die van de PowerShot SX270 HS in dit pdf-bestand.

Prijs en beschikbaarheid
Canon maakte de adviesprijzen van de PowerShot SX280 HS en SX270 HS niet bekend en evenmin wanneer de camera’s in de winkel liggen.

Foto van Canon
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelBudgetvriendelijke Windows Phone 8 smartphone van Chinese makelij
Volgend artikelUiterst compacte HD bewakingscamera van Axis
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.