Krachtig workstation voor een prikje

0
141
Fujitsu Celsius W480 werkstation

Fujitsu Celsius W480 werkstation (© ; licentie: )

Schaalbaarheid
De Engelse term Scalability of in het Nederlands schaalbaarheid zegt iets over de mate waarin het mogelijk is om het systeem uit te breiden. Dat is niet onbelangrijk in een zakelijke omgeving. De interne opbouw van de systeemkast doet ons sterk terugdenken aan de onlangs besproken Fujitsu Primergy TX100 S1. Voor de hand liggende uitbreidingen zijn onder meer de opslagapparaten als harde schijven of Solid State Disks en het ram-geheugen. Wanneer je de Celsius W480 opent, zie je meteen het opendraaibare luik waarin de harde schijf gemonteerd is. Hierin is nog plaats en bekabeling voorzien voor drie extra 3,5” harde schijven. De vier geheugensleuven zijn allemaal gebruikt, maar desgewenst kan je de geheugenlatjes vervangen en zo het systeem voorzien van maximaal 16 GB ram-geheugen.
Voorts beschikt het systeem over zes sata poorten waarvan er nog drie vrij zijn. Deze kan je dus gebruiken voor de uitbreiding van de harde schijven. De sata controller ondersteunt RAID 0, 1, 10 en 5. Het systeem beschikt intern ook nog over de mogelijkheid om een parallelle poort aan te sluiten. De ingebouwde ATI FirePro V4800 grafische kaart gebruikt het beschikbare PCI-Express 2.0 x16 slot. Verder zijn er nog twee PCI-Express x1 sloten en één PCI-Express x4 slot vrij. Je mag ook nog rekenen op maar liefst drie legacy PCI sloten die toch nog vaak gebruikt worden. Intern tref je ook nog een usb-poort aan. Bij het ontwerp van de behuizing heeft Fujitsu voldoende aandacht besteed aan kabelmanagement, want alles is netjes weggewerkt. De voeding levert continu maximaal 500 watt vermogen wat ruim voldoende moet zijn voor deze configuratie.

ATI FirePro V4800
De ATI FirePro V4800 is een instap Workstation oplossing van AMD. Met 1GB GDDR5 frame buffer geheugen is de FirePro V4800 volgens AMD perfect geschikt voor beginnende CAD gebruikers die met grotere modellen werken. De kaart beschikt ook over een Full 30-bit Display Pipeline voor een betere kleurweergave. Je moet daarvoor wel over een compatibele monitor beschikken.De ultra parallel processing architectuur met 400 stream processors verdeelt automatisch de benodigde grafische rekenkracht.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelDe schrijfmachine in ere hersteld
Volgend artikelDuo NAS’en voor het thuisnetwerk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.