Duo NAS’en voor het thuisnetwerk

0
53
D-Link ShareCentre Pulse DNS-320

D-Link ShareCentre Pulse DNS-320 (© ; licentie: )

D-Link introduceert twee ShareCenter NAS-servers om documenten, bestanden en digitale media te delen met andere gebruikers op je thuisnetwerk of via internet.

De ShareCenter Shadow (DNS-325) en ShareCenter Pulse (DNS-320) zijn twee NAS’en met twee baaien die je kan uitrusten met twee 3,5″ SATA harde schijven met een maximum capaciteit van 2 TB elk. Beide producten ondersteunen RAID 0, RAID 1 en JBoD. De opgeslagen bestanden kun je delen met andere gebruikers op je thuisnetwerk of via internet met een webinterface. Je kan gebruikers en groepen toegangsrechten geven tot bepaalde mappen en bepalen of zij de inhoud ervan mogen lezen of bewerken. Ook kan je opgeslagen muziek, films of foto’s afspelen op een mediaspeler die is aangesloten op je tv. Met de ingebouwde BitTorrent klant kan je digitale content van het internet kan je rechtstreeks op de NAS’en downloaden. Beide ShareCenter producten zijn uitgerust met een Gigabit aansluiting.

D-Link ShareCenter Shadow (DNS-325)

D-Link ShareCenter Shadow (DNS-325) (© ; licentie: )

Shadow
Beide NAS’en bieden de mogelijkheid om een externe harde schijf of usb-geheugenstaaf aan te sluiten via de usb-poort. Voor Apple gebruikers is er ondersteuning voor de back-upoplossing Time Machine. Voor Windows gebruikers wordt gratis FarStone Backup Software meegeleverd.
Het model ShareCenter Shadow (DNS-325) bevat bijkomende functionaliteit en kan je bijvoorbeeld draadloos muziek streamen naar een Logitech Squeezebox product of WordPress-blogs installeren en redigeren. Hij heeft ook een snellere processor (1.2 GHz in plaats van 800 GHz), een aluminium frame en heeft 256 MB RAM (Pulse-modellen 128 MB).

Prijs en Beschikbaarheid
De D-Link ShareCenter Pulse (DNS-320) heeft een adviesprijs van € 122. De D-Link ShareCenter Shadow (DNS-325) zal beschikbaar zijn vanaf het eerste trimester van 2011 voor een adviesprijs van € 264.

Vorig artikelKrachtig workstation voor een prikje
Volgend artikelCreatief met blokken
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.