Krachtig workstation voor een prikje

0
140
Fujitsu Celsius W480 werkstation

Fujitsu Celsius W480 werkstation (© ; licentie: )

Kracht, snelheid en eenvoud. Het lijkt wel alsof dat de pijlers zijn die van belang waren bij de ontwikkeling van het Fujitsu Celsius W480 workstation. De Celsius W480 richt zich op het professionele publiek. De Celsius W workstations zijn ideaal voor grafische en financiële applicaties aldus Fujitsu. Wij testen de Celsius W480 die over een Intel Xeon processor beschikt.

Workstations onderscheiden zich van een gewone pc vooral op het gebied van hardware. De scheiding tussen een workstation en een krachtige, conventionele pc is echter zeer klein geworden. De gebruikte besturingssystemen voor Workstations zijn Linux, Windows en Mac OS X. De Fujitsu Celsius W480 is gepositioneerd als ‘Advanced’ toestel. Tijd om het toestel van naderbij te bekijken en aan de tand te voelen.

Hardware
We ontvingen van Fujitsu een Celsius W480 workstation dat is voorzien van een Intel Xeon X3470 2,93 GHz processor. Het systeem beschikt in totaal over 8 GB DDR3 – 1333 ECC ram-geheugen (4 x 2 GB). Verder heeft de W480 een Hitachi Sata II 7.2k harde schijf met een capaciteit van 1 TB aan boord. Het grafische geweld wordt verzorgd door een ATI FirePro V4800 grafische kaart die beschikt over 1 GB geheugen. Ook een dvd SuperMulti recorder en een 3,5” 20 in 1 kaartlezer zijn voorzien. Fujitsu heeft het systeem ook uitgerust met een ingebouwde luidspreker die prima volstaat voor kantoortoepassingen. Het besturingssysteem dat preloaded wordt meegeleverd met de W480 is Windows 7 Professional 64-bit. Verkies je om welke reden dan ook een 32-bit versie van dit besturingssysteem dan kan je dit installeren met de meegeleverde recovery dvd.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelDe schrijfmachine in ere hersteld
Volgend artikelDuo NAS’en voor het thuisnetwerk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.