Compacte NAS-server voor één hdd of ssd

0
66
Synology lanceert met de DiskStation DS116 een compacte en betaalbare NAS met één bay. De server is geschikt voor thuisgebruik of kleine werkgroepen.

De nieuwe Synology DiskStation DS116 is uitgerust met een 1,8GHz dual-core processor en 1 GB DDR3 werkgeheugen. Deze 1-bay NAS kan je uitrusten met een 3,5″ harde schijf, een 2,5″ harde schijf of een 2,5″ Solid State Drive. Bij de laatste twee opties heb je een optionele 2,5″ Disk Holder nodig.

De maximale capaciteit van de harde schijf bedraagt 8 TB. De DiskStation DS116 biedt overdrachtssnelheden tot 112 MB/s bij schrijven en 111 MB/s bij lezen. Bij versleutelde gegevens liggen lees- en schrijfsnelheden op respectievelijk 112 MB/s en 93 MB/s.

De DS116 is uitgerust met twee USB 3.0-poorten. De NAS draait het bekende en uitgebreide DiskStation Manager (DSM) NAS-besturingssysteem van Synology met diverse toepassingen, uiteenlopend van back-up tot multimedia.

Deze nas maakt zelf niet méér dan 16,4 dBA lawaai en verbruikt maximaal 10,68 watt. De afmetingen bedragen 166 x 71 x 224 mm. De volledige specificaties kun je bekijken via deze link.

Synology DiskStation DS116

Synology DiskStation DS116 (© ; licentie: )

De Synology DiskStation DS116 is al verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van €166,38.

Foto van Synology
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelMicro USB kabel die in twee richtingen werkt
Volgend artikelBudget-smartphone met recentste Android-versie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.