Multiroom in de praktijk

1
611

NuvoNet
Voor de communicatie tussen de keypads en de audio-verdeler gebruikt NuVo een eigen protocol, NuVoNet. Ook de NuVoNet Suite bronnen maken gebruik van NuVoNet. De communicatie verloopt zoals eerder vermeld over een netwerkkabel type Cat.5e. Het standaard aansluitschema dat wij gebruiken is EIA/TIA 568B.

Configuratie
Nu je de Nuvo Essentia voor het eerst getest hebt, zal je al snel merken dat input1 en dergelijke niet echt handig zijn om te bedienen. Want had je nu een tuner of een iPod dock aan ingang 1 aangesloten?

NuVo IR Learning Station (NV-I8DLS)

NuVo IR Learning Station (NV-I8DLS) (© ; licentie: )

Handiger zou zijn als je kan kiezen voor tuner, iPod, cd-speler, computer en dies meer. Dat kan! Daartoe dien je het systeem te programmeren via een pc met NuVo’s Essentia Configurator Software. Deze software laat je toe om een nieuwe configuratie te maken, een bestaand bestand te wijzigen of een configuratiebestand van een geconfigureerd Essentia systeem af te halen. Alles werkt via een gebruiksvriendelijke wizard, maar alles is wel Engelstalig. Configuratiebestanden worden opgeslagen met een .cfg extensie. De configuratie en het aanleren van IR commando’s gebeurt via het NuVo IR Learning Station (NV-I8DLS).

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Vorig artikelMalware ontdekken via verdachte gedragingen
Volgend artikelComputer leert dagdromen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.