Home Audio / Video

Multiroom in de praktijk

1
610
NuVo Essentia E6G

NuVo Essentia E6G (© ; licentie: )

Muziek in elke kamer van je huis verkrijg je ook als je in elke kamer een losse radio of microketen plaatst. Maar dat is een rommeltje, de kwaliteit is niet zo goed en de bediening laat ook te wensen over. Met een echt multiroom-muzieksysteem los je al die problemen op. Dergelijke systemen zijn tegenwoordig beschikbaar voor vrijwel elk budget. Wij hebben een multikamermuzieksysteem van de Amerikaanse producent NuVo Technologies getest.

NuVo Technologies is gevestigd in Hebron in de Verenigde Staten. NuVo is ervan overtuigd dat audio voor de consument innovatief, duidelijk, betaalbaar en simpel moet zijn. Hun audio-verdeelsystemen worden aangevuld met innovatieve bronnen zoals tuners, audio-servers, iPod dockings en een heleboel accessoires. Wij testten de Essentia E6G die je standaard kan gebruiken om zes kamers of zones te voorzien van muziek.

Voorbereiding installatie
Waarmee moet je rekening houden bij het bouwen of verbouwen als je een NuVo systeem in gebruik wil nemen? Wel, in eerste instantie moet je een plaats kiezen waar je alle bekabeling bij elkaar laat komen en waar je het systeem gaat plaatsen. Ga je het plaatsen in de woonkamer of in een aparte ruimte in een rack? De tweede vraag die je je moet stellen is waar je muziek wil hebben en in hoeveel zones. Verder stel je jezelf ook best de vraag hoe je het systeem wil bedienen, want je hebt namelijk verschillende soorten keypads en bronnen. Verder kan je best een schema opmaken van de bekabeling.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.