Compacte en energiezuinige homeplug-stekker

0
313
Hercules ePlug 200 Mini PLC adapter

Hercules ePlug 200 Mini PLC adapter (© ; licentie: )

Stekkers waarmee je kunt netwerken via het gewone stroomnet worden kleiner en energiezuiniger. Na devolo met de dLAN 200 AVmini introduceert nu ook Hercules een compacte homeplug-stekker. Wij hebben de Hercules ePlug 200 Mbps Mini Duo getest.

Homeplug of Powerline Communications of Carrier (PLC) laat je toe om data en video uit te wisselen via het gewone stroomnet. Je bestaande stroombekabeling wordt met behulp van homeplug-stekkers een gewoon Ethernet-netwerk. Afhankelijk van de bedrading werkt dat ook bij oudere stroominstallaties. De hier geteste Hercules ePlug 200 Mbps Mini Duo is een starterkit met twee compacte homeplug-stekkers. Je kunt natuurlijk stekkers bijkopen om meer dan twee netwerkverbindingen te creëren.

In de verpakking
In de verpakking vinden we naast de twee ivoorkleurige stekkers ook nog twee witte netwerkkabels en een korte handleiding.

ePlug 200 Mini adapter
De Hercules ePlug 200 Mini stekker is nog iets kleiner dan de eerder door ons getest devolo dLAN 200 AVmini adapter. Hij is wel enkele millimeters dikker.

Stroomverbruik
Deze Powerline- of Homeplug-adapter verbruikt volgens Hercules maximaal 4,3 Watt. Dat is exact hetzelfde als de devolo dLAN 200 AVmini. Het door ons effectief gemeten gemiddeld stroomverbruik ligt met 3,1 Watt heel wat lager dan bij de stekker van devolo. Grotere Homeplug-adapters verbruiken gemiddeld 5 à 5,5 Watt.

1
2
3
4
Vorig artikelMini-geheugenkaartje met maxi-capaciteit
Volgend artikelHeadset voor de smartphone-generatie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.