Compacte en energiezuinige homeplug-stekker

0
313

Installatie
Je kunt de adapters aan elkaar koppelen via een drukknopje op de onderkant. Drie leds geven de status aan en laten zien of de adapters elkaar effectief gevonden hebben. Hercules levert geen configuratiesoftware mee op cd, maar je kunt die wel downloaden van hun website. ePlug Station 1.1 bevat een gebruiksvriendelijke wizard waarmee je je eigen Homeplug-netwerk eenvoudig kunt installeren. Wel even opletten als je Windows 7 gebruikt: je moet ePlug Station 1.1 in Vista-compatibiliteitsmodus draaien, anders detecteert de software je adapters niet. Normaal merkt Windows 7 dit zelf tijdens de installatie en zal dan vragen de software te herinstalleren ‘met de aanbevolen instellingen’; Win7 zal de zelf de Vista-compatibiliteitsmodus instellen. Maar mocht dit onverhoopt niet gebeuren en vind je geen adapter terwijl die toch correct is aangesloten dan moet je misschien manueel de Vista-modus instellen. (Rechtsklikken op het programma, kies dan Eigenschappen, Compatibiliteit, Compatibiliteitsmodus aanvinken en Vista kiezen, OK klikken.)

Hercules ePlug Station

Hercules ePlug Station (© ; licentie: )

Verder kun je met deze software de adapters manueel configureren en ook de firmware ervan bijwerken, mocht er nieuwe firmware op de website van Hercules verschijnen.

Hercules ePlug Station wizard

Hercules ePlug Station wizard (© ; licentie: )

1
2
3
4
Vorig artikelMini-geheugenkaartje met maxi-capaciteit
Volgend artikelHeadset voor de smartphone-generatie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.