Blackberry tablet voor professioneel gebruik

1
69
RIM BlackBerry PlayBook

RIM BlackBerry PlayBook (© ; licentie: )

Research In Motion (RIM), fabrikant van de BlackBerry smartphones, kondigt een 7-inch tablet aan voor de zakelijke markt dat gebruik maakt van het nieuwe BlackBerry Tablet OS besturingssysteem.

De BlackBerry PlayBook moet gaan concurreren met Apple’s iPad. De nieuwe tablet van RIM heeft een 1 GHz dual-core processor en 1 GB RAM. Het BlackBerry Tablet OS besturingssystseem is gebaseerd op de microkernelarchitectuur van QNX Neutrino. RIM verwierf QNX Software Systems in april van dit jaar en heeft onlangs aangekondigd dat nieuwe BlackBerry smartphones een op QNX Neutrino-gebaseerd OS zullen hebben. De Neutrino-architectuur wordt als basis gebruikt voor toepassingen in onder meer auto’s, vliegtuigen, treinen en medische apparatuur. Het nieuwe BlackBerry Tablet OS maakt Symmetrical Multi-Processing (SMP) of multitasking mogelijk.
De BlackBerry PlayBook heeft een scherm van 7 inch (17,8 cm) met een resolutie van 1024 x 600 pixels en ondersteunt multitouch (besturing met meerdere vingers). De tablet is amper 1 cm dik, meet 19 (B) x 13 (H) cm en weegt 400 gram. Voor het surfen op het internet is er ondersteuning voor Adobe Flash Player 10.1, Adobe Mobile AIR, HTML-5 en Open GL. De PlayBook heeft ook twee HD-camera’s voor video-opnames en videotelefonie, die tegelijkertijd beelden van HD-kwaliteit kunnen opnemen. Tevens heeft de tablet een HDMI-uitgang, zodat je beelden op externe schermen kan tonen.
Indien je ook een BlackBerry-smartphone hebt, kun je die koppelen aan de PlayBook met een beveiligde Bluetooth-verbinding. Zo kan je de inhoud op het grotere scherm van de tablet-pc bekijken. De PlayBook is ook uitgerust met Wi-Fi 802.11 a/b/g/n en ondersteunt BlackBerry Enterprise Server (BES). Het is nog wel even wachten op de BlackBerry PlayBook. Verwacht wordt dat de BlackBerry PlayBook begin 2011 in de Verenigde Staten beschikbaar zal zijn. De lancering op internationale markten volgt in het tweede kwartaal van 2011.

Foto van RIM
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelKruip in de huid van Harry Potter
Volgend artikelMixconsole voor professionele dj’s
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.