Home Multimedia

Kruip in de huid van Harry Potter

0
LEGO Harry Potter: Years 1-4

LEGO Harry Potter: Years 1-4 (© ; licentie: )

Nog anderhalve maand en dan is het zover! Dan verschijnt het eerste deel van het zevende – en laatste – Harry Potter-boek op het grote scherm. Om het wachten draagbaarder te maken, kan je natuurlijk alle vorige films nog eens herbekijken of de boeken herlezen. Of… je kan ook zelf in de huid van Harry kruipen!

Wie ooit al een Lego-videogame gespeeld heeft, kent het principe. Je personage en je hele omgeving is opgebouwd uit Lego-blokjes. De voorwerpen rondom je sla je aan diggelen en met de afzonderlijke blokjes bouw je iets nieuws op waardoor je verder kan in het level. Terwijl je dat allemaal doet, verzamel je een soort ringetjes – Studs genaamd – waarmee je nieuwe personages kan kopen, je outfit kan aanpassen, nuttige vaardigheden kan verwerven,…
Niets nieuws onder de zon dus, en toch is dit het beste Lego-videogame dat er tot nog toe op de markt is. Waarom? Star Wars, Batman en Indiana Jones waren ook leuk in blokjesvorm, maar de magische wereld van Harry Potter is er echt perfect voor. Het lijkt wel of de franchise ervoor gemaakt is. Zweinstein, de Wegisweg, de Lekke Ketel, Zweinsveld,… Alles is fantastisch en groots nagebouwd, de cutscenes zijn grappig en de verhaallijn van de eerste vier jaren wordt vrij goed gevolgd. De grootste verdienste van dit spel is dus dat het je, net als de boeken en de films, volledig onderdompeld in de wereld van Harry Potter. Het magische en charmante worden perfect overgebracht.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.