Converteerbare pen en stylus gemaakt van sterke magneten

0
34
De Polar Pen, die is opgebouwd uit een reeks magneetjes, dient niet alleen om te schrijven en te tekenen op traditioneel papier, maar kan je ook gebruiken als stylus op tablets.

De Polar Pen is een ontwerp van de Canadese designer Andrew Gardner, die de opvallende pen lanceert via een project op Kickstarter. De penhouder bestaat uit een reeks losse ringen gemaakt van neodymium magneten waarin een Pilot Hi-tec-C pencartrigde past.

Polar Pen

Polar Pen (© ; licentie: )

Naast de magneetjes hoort bij de Polar Pen ook nog een styluspunt van 5 mm die ook gevat is in magnetisch materiaal. Door de losse magneetjes kan je de penhouder heel eenvoudig demonteren en de magnetische ringen gebruiken in andere vormen en toepassingen.

De neodymium magneten zijn bedekt met nikkel en vervolgens verguld. De Polar Pen zal te koop zijn in echt zilver of 24-karaats goud die je kan combineren als  je beide uitvoeringen koopt.

De Polar Pen is een succes op Kickstarter. Het doel was om 14.000 Canadese dollars op te halen, maar met nog 23 dagen te gaan staan er al 270.000 dollars op de teller. In een video legt Gardner uit wat de mogelijkheden zijn van de Polar Pen:

Vorig artikelPioneer microsystemen met geïntegreerd Lightning dock
Volgend artikelBloeddrukmeters met app voor iOS en Android toestellen
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.