Het einde van de scrollwielmuis?

0
73

Praktijk
Door de BlueTrack technologie kun je de Arc Touch Mouse op vrijwel elke ondergrond gebruiken, met uitzondering van glazen of spiegelende ondergronden. De muis glijdt vlot, maar ze had wat ons betreft een iets grotere kromming mogen hebben voor een betere ondersteuning van de handpalm en dus een betere ergonomie. Voor occasioneel gebruik onderweg is ze goed bruikbaar, maar ze lijkt ons minder geschikt voor intensief gebruik, zeker niet als je grote handen hebt. Bovendien is het echt wel wennen aan het werken met de touchstrip. We tikten wel eens vergeefs om naar het einde van pagina te gaan of weer naar boven. En ook het middeltikken activeerden we soms onbewust en openden zo onverwachts een nieuw venster (toen we de standaardinstelling ervan gewijzigd hadden).

Microsoft Arc Touch Mouse ingeschakeld

Microsoft Arc Touch Mouse ingeschakeld (© ; licentie: )

Conclusie
Een opvallend en ook mooi design heeft ze wel, de Arc Touch Mouse van Microsoft. Omdat je helemaal plat kan plooien, is ze ook vlot mee te nemen. Voor niet te intensief gebruik onderweg is ze zeker het overwegen waard. Maar anders dan bij een muis met een scrollwiel, moet je iets meer tijd investeren om je deze muis eigen te maken. Wij vonden af en toe dat de touchbediening niet accuraat genoeg reageerde. Ook is de Arc Touch Mouse nogal aan de prijzige kant, maar dat heb je vaker bij nieuwe technologie.

(75/100)

Adviesprijs
€ 69,99
Foto van Microsoft
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
Vorig artikel‘Het bericht is niet meer beschikbaar’
Volgend artikelAdobe’s foto- en videobewerking in nieuw jasje
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.