Het einde van de scrollwielmuis?

0
73
Microsoft Arc Touch Mouse

Microsoft Arc Touch Mouse (© ; licentie: )

Touchtechnologie wordt steeds vaker toegepast in al dan niet mobiele apparaten. Blijkbaar ontsnapt ook de ordinaire computermuis hier niet aan, want Microsoft ontwikkelde een Arc Mouse die is uitgerust met een aanraakstrook. Betekent dit het einde van het scrollwiel?

De computermuis is bijna even oud als de computer zelf. Ondanks pogingen om computers op een andere manier dan met een cursor te bedienen, denk bijvoorbeeld aan de spraaktechnologie van Lernhout & Hauspie, is de muis nog steeds het meest voor de hand liggende apparaat voor computerbesturing. Ze heeft wel een hele evolutie doorgemaakt: van een mechanische muis met een zware bal in de voet tot optische muizen met scrollwiel en muizen met lasertechnologie, al dan niet draadloos. Er werden ook technologieën ontwikkeld om ze accurater en overal inzetbaar te maken, zoals Microsoft’s BlueTrack technologie.
De Arc Touch Mouse die Microsoft ontwikkelde past in deze evolutie. Steeds meer apparaten maken gebruik van touchtechnologie, zoals smartphones, mediaspelers en ook digitale camera’s. De muis in zwarte uitvoering heeft een aanraakstrook waar je bij andere muizen het traditionele scrollwiel aantreft. Hierdoor is de Arc Touch Mouse erg plat van design. Ze is dan ook bedoeld voor laptopgebruikers die op zoek zijn naar een muis die onderweg weinig plaats inneemt.

1
2
3
4
Vorig artikel‘Het bericht is niet meer beschikbaar’
Volgend artikelAdobe’s foto- en videobewerking in nieuw jasje
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.