Adobe’s foto- en videobewerking in nieuw jasje

0
28
Adobe Photshop Elements 9 en Premier Eelements 9 gebundeld

Adobe Photshop Elements 9 en Premier Eelements 9 gebundeld (© ; licentie: )

Adobe brengt nieuwe versies op de markt van Photoshop Elements en Premiere Elements voor Windows en Mac. De producten zijn afzonderlijk en als bundel te koop.

Adobe’s Photoshop Elements 9 en Premiere Elements 9 zijn gebruiksvriendelijke oplossingen voor foto- en videobewerking bedoeld voor de consument. De nieuwe versie van Photoshop Elements bevat een aantal functies die zijn overgenomen uit de Content Aware Fill-optie in het voor professioneel gebruik bestemde Photoshop CS5. Met de Spot Healing Brush kun je foto’s met één beweging verbeteren of herstellen. Zo kun je bijvoorbeeld ongewenste toeristen uit een vakantiefoto verwijderen. Ook kan je panorama’s creëren van meerdere foto’s door de pixels te vermenigvuldigen en zo de ontbrekende pixels aan te vullen, zonder gedeelten blanco te laten. Met de Photomerge Style Match kan je een foto analyseren op kenmerken als contrast en kleurverhouding en deze kenmerken vervolgens toepassen op andere foto’s om de specifieke fotostijl te dupliceren. De software kreeg ook diverse nieuwe ‘Guided Edit’-opties. Je kan hiermee bijvoorbeeld een bepaald element binnen een foto naar voren halen in 3D of pop art-effecten toevoegen.

Premiere Elements 9
Adobe Premiere Elements 9 maakt de videobewerkingssoftware nu ook geschikt voor Mac-gebruikers. De nieuwe versie bevat functies voor het oplossen van audio-problemen, het automatisch trimmen van slechte opnames, het stabiliseren van trillend beeld en het corrigeren van slechte kleuren en belichting. Je kan ook met een paar eenvoudige muisklikken effecten toepassen, zoals het cartoon-effect die van elke video een geanimeerde film maakt.
Beide softwarepakketen bieden ook Organizer voor het beheer van media. Hiermee kan je videoclips en foto’s vanuit elke locatie te bekijken. De software kan bestandstypen van verschillende apparaten importeren, waaronder video van DSLR-camera’s. Met de Auto-Analyzer-functie kan je snel de interessantste en beste videobeelden vinden.

Prijs en beschikbaarheid
Adobe Photoshop Elements 9 en Premiere Elements 9 voor Windows en Mac zijn als bundel te koop voor een adviesprijs van € 149. Beide producten zijn ook apart verkrijgbaar voor € 99. De Nederlandstalige versie wordt midden oktober 2010 verwacht. Voor de systeemvereisten klik hier.

Foto van Adobe
Website: Bezoek Website Website: Bezoek Website Website: Bezoek Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelHet einde van de scrollwielmuis?
Volgend artikelMultifunctionele printers bieden ‘indrukwekkende kleur’
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.