Concurrentie voor de iPod

2
63

Verder zijn ook snelheidsregeling voor muziek en DSEE (sound enhancer) aanwezig. DSEE wordt gebruikt om de geluidsinformatie die verloren is gegaan bij compressie te herstellen. Eenmaal geactiveerd, krijg je inderdaad een ‘rijker’ geluid. Dit klinkt beter dan de ‘platte’ standaardweergave. We hebben dit getest met audio-bestanden met een bit rate van 128 kbps. Je kan DSEE eenvoudig activeren via de instellingen op de speler. Bedenk wel dat wat verloren gaat bij compressie niet echt meer kan worden toegevoegd achteraf. DSEE is dus toch een beetje een gimmick, maar het kan subjectief wel het geluid van te sterk gecomprimeerde muziek verbeteren.
De radio werkt prima en je kan je favoriete presets opslaan. De hoofdtelefoonkabel doet dan dienst als antenne.

OLED
De NWZ-A845 beschikt over een Full colour OLED-breedbeeldscherm (Organic Light Emitting Diode) van 2,8 inch (WQVGA/400 x 240 pixels). Het scherm heeft een contrastverhouding van 10.000:1 en bredere beeldhoek (maximaal 180 graden). Bovendien biedt het scherm een snelle reactietijd van 0,1 ms. Dit alles zorgt ervoor dat de beeldkwaliteit van de NWZ-A845 verbluffend is. We hebben dit getest met twee filmpjes: één voorbeeldbestand en een gewoon internetfilmpje. Dit werd door Content Transfer automatisch omgezet naar een afspeelbaar formaat. De weergave op het OLED-scherm was erg goed.

Geluidskwaliteit
De geluidskwaliteit van de meegeleverde MDR-NC033 oortjes is behoorlijk. De lage tonen komen naar onze mening iets te weinig naar voor. Wel zitten deze in-ear oortjes zeer comfortabel in het oor en worden verschillende dopjes meegeleverd (S / M / L). Sony leverde ook de iets betere MDR-EX77LP oortjes mee. Belangrijk detail: geluidsonderdrukking is alleen beschikbaar bij gebruik van de bijgeleverde hoofdtelefoon.

Degelijke oortjes worden meegeleverd

Degelijke oortjes worden meegeleverd (© ; licentie: )

1
2
3
4
5
Vorig artikelOpslagserver met zeven terabytes capaciteit
Volgend artikelVlaamse kranten willen onterecht geld voor dieplinken

2 REACTIES

  1. Erg uitgebreide review van deze iPod concurrent. Ik heb onlangs nog een iPod Nano gekocht, en ben hier zeer tevreden over, maar dit apparaat ziet er toch ook wel veelbelovend uit. Vooral qua design vind ik hem erg mooi! Heeft deze mp3-speler ook zoiets als Apple heeft met Nike+ voor het hardlopen?

    • Voor zover ik weet niet, maar het is theoretisch wel mogelijk natuurlijk omwille van de dock aansluiting. En als alternatief is er altijd nog adidas micoach dat met elke mp3-speler werkt en we binnenkort ook zullen reviewen op deze site.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.