Concurrentie voor de iPod

2
63

Hier kunnen we meteen aflezen dat de batterijduur 40 % resterend aangeeft en dat er nog 13,8 GB van de 14,1 GB vrij is. 16 GB is dus een theoretische capaciteit. Sony geeft dit ook aan in de kleine lettertjes op de doos. De rest wordt gebruikt voor data management. De speler is vanuit de fabriek voorzien van voorbeeldbestanden (foto’s, video en muziek). Je kunt het toestel dus direct uitproberen.

Sony NWZ-A845

Sony NWZ-A845 (© ; licentie: )

De NWZ-A845 behoeft geen speciale software om het te voorzien van mediabestanden. Je kan in tegenstelling tot de Apple iPod gewoon drag & drop gebruiken via de Windows Verkenner.

Software
Sony levert wel Content Transfer software mee. Content Transfer ondersteunt het overbrengen van muziek via iTunes en de Verkenner. Content Transfer herkent het soort bestand aan de hand van de bestandsextensie en zendt deze naar de geschikte map op de speler. Dit hebben we getest en deze functie werkt naar behoren.
De Nederlandstalige handleiding vinden we terug in de map Install op de speler.

Bediening
De speler beschikt over een erg duidelijk en intuïtief menu. Via het menu heb je snel toegang tot de content op de speler, de fm-radio en de instellingen. Helaas is er geen mogelijkheid om de interface in het Nederlands om te zetten. Dat is jammer, zeker omdat Sony toch sterk vertegenwoordigd is in België en Nederland.
We zien enkele nuttige instellingen zoals AVLS (een volume limiet instellen) en Noice Cancelling die je laat kiezen uit drie omgevingen (Bus/Trein, Vliegtuig en Kantoor). De Ruisonderdrukking biedt een totale onderdrukkingsverhouding van 17dB / 98 %. Dit werkt prima, want zelfs op een laag volume filtert het veel omgevingsgeluiden weg. Wij konden dit zelf vaststellen toen onze buurman zijn heg knipte: het lawaai van de heggenschaar werd door de speler mooi weggefilterd.

1
2
3
4
5
Vorig artikelOpslagserver met zeven terabytes capaciteit
Volgend artikelVlaamse kranten willen onterecht geld voor dieplinken

2 REACTIES

  1. Erg uitgebreide review van deze iPod concurrent. Ik heb onlangs nog een iPod Nano gekocht, en ben hier zeer tevreden over, maar dit apparaat ziet er toch ook wel veelbelovend uit. Vooral qua design vind ik hem erg mooi! Heeft deze mp3-speler ook zoiets als Apple heeft met Nike+ voor het hardlopen?

    • Voor zover ik weet niet, maar het is theoretisch wel mogelijk natuurlijk omwille van de dock aansluiting. En als alternatief is er altijd nog adidas micoach dat met elke mp3-speler werkt en we binnenkort ook zullen reviewen op deze site.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.