Powerline adapter met scherm

0
262

Techniek
De plus in de naam AVsmart+ staat voor het geïntegreerde stopcontact. Je kunt de 200 AVsmart+ powerline adapter dus in een stopcontact steken en dan nog altijd een ander apparaat in het geïntegreerde stopcontact van de adapter steken. Je verliest met andere woorden geen stopcontact. Daardoor is deze adapter natuurlijk wel wat groter dan de erg compacte 200 AVmini die we een tijdje geleden testten. Deze powerline adapter is dus erg vergelijkbaar met de dLAN 200 AVplus, met de toevoeging van een lcd-statusscherm.

Installatie
De 200 AVsmart+ werkt samen met alle andere adapters in het 200 Mbit/s powerline-gamma van devolo. De installatie is altijd dezelfde. Ofwel werk je met de knopje op de achterkant van de adapter, ofwel gebruik je de meegeleverde configuratiewizard. In dat laatste geval heb je natuurlijk wel een Windows-pc nodig, want de wizard draait niet op andere besturingssystemen. Elke adapter heeft een unieke beveiligingscode; die vind je op een sticker aan de onderkant. Met behulp van de wizard en die codes creëer je snel een groter powerline-netwerk met verschillende adapters. De verbinding kun je beveiligen met behulp van een wachtwoord dat je al dan niet zelf instelt, of dat je door de wizard laat kiezen. In ons test verslag van de dLAN 200 AVmini lees je op pagina 2 nog wat meer informatie over de installatie van powerline-adapters.

devolo dLAN wizard

devolo dLAN wizard (© ; licentie: )

Het 1,7-inch monochrome statusscherm van de AVsmart+ maakt het iets eenvoudiger om de adapter te installeren zonder hulp van de softwarewizard. Naast de drie symbolen die de operationele status weergeven, toont het schermpje een staafdiagram dat de sterkte en de kwaliteit van de verbinding naar de andere powerline-adapters in het netwerk toont. Daarbij wordt ook aangegeven of het gaat om standaard Ethernet-adapters, dLAN-adapters met een bijkomende WLAN-poort, een audio-adapter of TV Sat-adapters.

1
2
3
4
Vorig artikelWind netbook met nieuwe Atom processor
Volgend artikelHeadsets met ondersteuning voor Super Wideband Audio
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.