devolo dLAN 500 WiFi Powerline adapter

Powerline adapter als compacte draadloze oplossing

3
devolo breidt het Powerline gamma adapters uit met een wifi-adapater waarmee je een thuisdnetwerk via het stroomnet uitbreidt met draadloze functionaliteit.

De devolo dLAN 500 WiFi is een Powerline adapter die je in een stopcontact gebruikt om een draadloos netwerkbereik te activeren voor smartphone, tablet en laptop. Als je de wifi-adapter in een stopcontact in de buurt van je tuin of terras stopt, heb je daar ook wifi-bereik.

devolo dLan 500 WiFi
devolo dLan 500 WiFi

Om een wifi-netwerk te bouwen met Powerline adapters dien je één adapter aan te sluiten op een stopcontact vlakbij je router en daar een verbinding mee te maken. De tweede adapter kan je aansluiten in de buurt van de tuin of het terras.

Om met je laptop, tablet of smartphone een verbind te maken met het nieuwe wifi-netwerk dien je het het wachtwoord in te voeren dat zich op de achterkant van de adapter bevindt. Je kan meerdere adapters combineren voor de de beste wifi-ontvangst binnen en buiten.

De devolo dLAN 500 WiFi ondersteunt een gegevenstransmissiesnelheid van maximaal 500 Mbps. De adapter heeft ook een Fast-Ethernet-aansluiting voor het aansluiten van een bijkomend eindapparaat, zoals een Smart-tv of spelconsole. Via de dLAN Cockpit App kan je het Powerline netwerk beheren.

Prijs en beschikbaarheid
De devolo dLAN 500 WiFi Powerline adapter is verkrijgbaar als Starter Kit met twee adapters die € 99,90 kost. Een aparte devolo dLAN 500 WiFi adapter is verkrijgbaar voor € 69,90 euro incl. btw. De netwerkset met één dLan 500 WiFi en twee dLan 500 adapters kost € 149,90.

Foto van devolo
Categorieën Producenten
Naar begin pagina.

3 REACTIES

 1. Hopelijk werken deze beter dan de 3 devolo’s AV500+ die ik gekocht heb en waarvan er ene (net die aan de router) er om de haverklap uit ligt. Na een soft reset via de dlan cockpit werkt het dan weer voor een tijdje.
  Na 7 maanden heen en weer mailen met devolo support zegt men mij dat deze stuk is, op basis van een screenshot die toont dat de leds nog branden als er geen data throughput is, en dat ik hem maar moet omruilen.
  Hoe moet ik in godsnaam gaan uitleggen aan mijn winkel dat het spul kapot is als alles nog oplicht en zelfs een tijdje werkt ?
  Als het werkt dan werkt het goed, maar als je problemen hebt moet je van hen geen concrete help verwachten.
  En op mijn website zijn er zo 20 anderen die ook al hun beklag gedaan hebben over devolo producten.

 2. Ik heb een vraag : Ik heb reeds 5 powerline adapters van mijn beveiligings camera’s op het stroomnet.
  Als ik daar nog een wifi netwerk powerline adapter zoals beschreven in dit artikel bijplaats gaat dit dan geen storing of invloed geven op de andere adapters ?

  • Uitproberen is de boodschap, want het hangt van veel factoren af. Telenet bv. adviseert niet meer dan 5 powerlines op hetzelfde stroomnet te plaatsen. Maar de meeste fabrikanten zeggen dat 16 à 32 het maximum is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.