Powerline adapter met scherm

0
262

dLAN 200 AVmini (via AVsmart+)
Doorvoersnelheid: ca. 4,30 MB/s; het duurde 18’34” om 4,56 GB te kopiëren.

dLAN 200 AVplus (via AVsmart+)
Doorvoersnelheid: ca. 3,90 MB/s; het duurde 20’25” om 4,56 GB te kopiëren.

Over ons normale netwerk (via de 3com switch) halen we snelheden van 35 MB/s en wordt deze map gekopieerd in 2’20”. De dLAN 200 AVsmart+ is dus ongeveer acht keer trager dan een gewoon Ethernet-netwerk.

Stroomverbruik
‘Dynamic PowerSave’ zorgt voor een automatische energiebesparing tot zestig procent. De dLAN 200 AVsmart+ schakelt over in een energiebesparende ‘deep-stand-by’ modus zodra de aangesloten computer of netwerkapparaat overgaat in stand-by modus. Wanneer het netwerkapparaat opnieuw gebruikt wordt, is ook de adapter na enkele seconden opnieuw beschikbaar.
Volgens onze metingen verbruikt deze powerline in ruststand 1,75 Watt. Dit stijgt tot 2 Watt als een Ethernet-netwerk actief is zonder dat er data wordt verzonden. Wanneer er wel data wordt verstuurd verbruikt deze adapter maximaal 2,9 Watt. Het verbruik ligt daarmee nog iets lager dan de andere adapters uit de devolo dLAN-reeks, zelfs de AVmini.

Conclusie
De devolo dLAN 200 AVsmart+ powerline-adapter werkt goed samen met de andere producten uit het devolo dLAN 200 Powerline-gamma en is iets eenvoudiger te installeren, al is het verschil nu ook weer niet zo groot. Het werkt doorgaans sneller en veiliger dan een draadloos WiFi-netwerk. Nog een voordeel is dat je met deze powerline geen stopcontact verliest en dat hij erg energiezuinig is. Een losse adapter kost € 84,90. De starterkit met twee adapters heeft een adviesprijs van € 159,90.

(87/100)

Adviesprijs
Een losse adapter kost € 84,90. De starterkit met twee adapters heeft een adviesprijs van € 159,90.
Foto van devolo
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
Vorig artikelWind netbook met nieuwe Atom processor
Volgend artikelHeadsets met ondersteuning voor Super Wideband Audio
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.