Compacte 500 Mbit/s powerline-stekker verbruikt slechts 2 watt

2
77
De Duitse routerspecialist AVM introduceert een compacte 500 Mbit/s powerline-netwerkadapter. De FRITZ!Powerline 510E verbruikt maar 2 watt in werking en slechts een halve watt in rusttoestand.

De FRITZ!Powerline 510E powerline-adapter van AVM is slechts 2,7 cm dik. De afmetingen zijn kleiner dan die van een visitekaartje: 5,7 x 7,8 cm. Toch ondersteunt deze homeplug snelle 500 Mbit/s overdrachtsnelheden, die beschermd worden met 128-bits aes-encryptie. In de praktijk mag je rekenen op echte doorvoersnelheden van rond de 250 Mbit/s of 2,5 keer sneller dan Fast Ethernet.

Belangrijker nog is dat deze powerline-stekker zijn werk erg energiezuinig doet. Het kleine stroomnetwerkadapterje verbruikt slechts 2 watt in werking. Dat daalt tot een halve watt in standby. Dat betekent een halvering van de elektriciteitskosten tegenover een powerline-adapter van een eerdere generatie.

AVM FRITZPowerline 510E

AVM FRITZPowerline 510E (© ; licentie: )

Oudere adapters met een theoretische maximale doorvoersnelheid van 200 Mbit/s kunnen overigens ook in hetzelfde stroomnetwerk van de FRITZ!Powerline 510E worden geïntegreerd.

Gebruikers kunnen via de web-based interface van de FRITZ!Box het volledige powerline-netwerk overzien en bedienen vanaf een smartphone of tablet. Het netwerkoverzicht toont welke powerline-apparaten met welke LAN-poort op de FRITZ!Box zijn verbonden en welke apparaten er met het thuisnetwerk zijn geïntegreerd.

DiskIdee testte eerder de grote uitvoering van deze adapter (AVM FRITZ!Powerline 500E) en concludeerde dat dit een goed presterende powerline-stekker is.

Een startset met twee AVM FRITZ!Powerline 510E powerline-adapters kost op het internet tussen €75 en €49. Deze laatste lage prijs vonden we op Amazon.de, maar het is mogelijk maar een tijdelijke aanbieding. De adviesprijs bedraagt €99.

Foto van AVM
Website: AVM Duitsland Website: AVM België Website: AVM Nederland
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelRAID-schijf betrekt stroom van Thunderbolt-kabel
Volgend artikelDrone met gps- en flight recorder-module filmt in HD
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Let op:
    Deze AVM FRITZ! Powerline 510E Set is voorzien van een Duitse interface.

    Waarom niet geschikt voor het Belgische netwerk?
    Deze homeplug werkt in België niet naar behoren doordat het Belgische stopcontact is voorzien van een aardpen. De daarbij behorende stekkers zijn rond en hebben een gat waar de aardpen in past. De passthrough op deze homeplug kan zonder aarde geen elektriciteit meer doorvoeren waardoor het stopcontact op de homeplug onbruikbaar is.

    Klopt dit??

    • Het is een niet-geaarde stekker die ook in Belgische stopcontacten past. De interface is meertalig, waaronder ook Engels, maar inderdaad geen Nederlands. Maar bij normaal gebruik heb je de interface eigenlijk ook niet nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.