Documenten in verschillende formaten consolideren

0
71

Het hoofdscherm geeft een pictografische voorstelling van de drie manieren waarop een document geopend kan worden: ‘Assembly’-zicht, ‘Flick’-zicht en Pagina-zicht. Je sleept een documentbestand gewoon naar het gewenste zicht en je laat het los. Meer is er niet aan. Dit hoodscherm kun je ook verkleinen zodat het “dock”-baar is aan de zijkanten van je werkscherm. Het is dus ook bruikbaar op kleinere computerschermen.

gDoc Fusion startscherm

gDoc Fusion startscherm (© ; licentie: )

Views
Paginazicht toont het document vanaf de eerste pagina, net zoals de bij dat document horende applicatie dat standaard zou doen. Behalve bekijken kun je het document ook wijzigen, becommentariëren en er bladwijzers in aanbrengen.
Het ‘Flick’-zicht of in beter Nederlands het struinzicht laat je struinen en zoeken doorheen grote documenten op een visueel aantrekkelijker manier dan bij het paginazicht. Alle ondersteunde documentformaten kun je overigens bewerken, dus ook documenten in PDF of XPS. Het is echter ook mogelijk dergelijke documenten te beveiligen zodat ze echt statisch zijn en dus niet meer wijzigbaar.

1
2
3
4
5
Vorig artikelToshiba netbook met Android besturingssysteem
Volgend artikelLichte zakelijke laptop in geborsteld aluminium
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.