Documenten in verschillende formaten consolideren

0
71

Helaas biedt gDoc Fusion geen echt goede manier om een grote hoeveelheid bestanden te converteren. Je kunt ze wel via de GUI met meerdere tegelijk naar het conversiepictogram slepen, maar dat werkt niet voor een folder met documenten. Dit programma is dan ook op de eerste plaats bedoeld om een nieuw, gemakkelijk over te dragen en eenvoudig te archiveren document te creëren op basis van verschillende andere documenten. Het is geen conversieprogramma, hoewel je het wel kunt gebruiken om individuele documenten te converteren van een van de 200 ondersteunde andere formaten naar pdf, xps of doc.

gDoc Fusion Pageview

gDoc Fusion Pageview (© ; licentie: )

PDF-Printer
De omzetting gebeurt via de tussenweg van een PDF-printer. Soms wordt ook de oorspronkelijke applicatie gebruikt voor de conversie (bijvoorbeeld voor MS Office). Dat houdt wel in, dat je ervoor moet zorgen dat elk om te zetten document correcte pagina-instellingen heeft. Je krijgt voorafgaande aan de conversie immers geen gelegenheid om ze te corrigeren. We vinden het ook jammer dat de software geen intelligentie bevat om foute lay-outs te ontdekken en te corrigeren. Zeker bij het converteren van oudere documenten zou dat al eens kunnen voorkomen. Bij bestanden die voornamelijk voor bekijken op de computer bedoeld waren en nooit afgedrukt werden zou de pagina-instelling wel eens volledig fout kunnen staan voor afdrukken. In de praktijk zijn we dit echter niet tegengekomen en werden ook vrij oude documenten goed geconsolideerd in een nieuwe pdf.

1
2
3
4
5
Vorig artikelToshiba netbook met Android besturingssysteem
Volgend artikelLichte zakelijke laptop in geborsteld aluminium
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.