Camera van een nieuwe generatie weet te bekoren

3
121

Bediening
Sony mikt met de NEX-serie duidelijk op compactcameragebruikers die een overstap overwegen naar een spiegelreflexcamera, maar die worden afgeschrikt door het forse formaat van deze toestellen en de vele instellingen. En het moet gezegd dat er op de camera heel wat hulp geboden wordt in contextuele helpschermpjes met uitleg. Zelfs zonder handleiding – die was tijdens onze korte testperidoe nog niet beschikbaar – viel de camera gemakkelijk te gebruiken. Het neemt niet weg dat de NEX-camera’s bedoeld zijn voor mensen die ook bereid zijn om wat dieper in te gaan op het technische aspect van fotograferen.

Sony NEX-5 achterzijde met bedieningsknoppen

Sony NEX-5 achterzijde met bedieningsknoppen (© ; licentie: )

Het scherm op de achterzijde is een 3-inch (7,5 cm) TruBlack LCD-scherm met 921.600 dots. Je gebruikt het scherm als zoeker en in de meeste omstandigheden voldoet het scherm meer dan behoorlijk. Maar ondanks het hoge contrast kan het op erg zonnige dagen net te weinig details tonen, zodat het kopen van de optionele elektronische zoeker het overwegen waard is. Sony zou wel een brillenpoetsdoekje bij de camera mogen leveren, want het scherm raakte tijdens onze test vaak zo vol vettige vingervegen, dat we ons een beetje geneerden om de foto’s aan anderen te tonen.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Vorig artikelPlaats je PlayStation 3 op een voetstuk
Volgend artikelKeuze uit Blu-ray Disc home cinemasystemen
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. Zo, da’s een uitgebreide review! 🙂 Heel handig, en je conclusie strookt met wat ik verder over de nex5 gehoord/gelezen heb (zie linkje trouwens voor Sony’s eigen pagina over de nex-reeks! :)). Ik las eerder vandaag ook je preview van de nieuwe Canon Powershot modellen, hopelijk komt daar tzt een gelijksoortig uitgebreid review van (al kriebelt het nu na het lezen van dit toch wel weer erg voor de nex5… :’))

    Nouja, keep up the good work!

  2. wat een geweldig verslag, ik hoop dat er nog meer verslagen komen van testen,want ik ben van plan om deze camera bij mijn spiegelreflexcamera te kopen,gewoon om lekker snel bij me te steken,en omdat het een goede camera is,die inderdaad een spiegelreflex bijna evenaard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.