Camera van een nieuwe generatie weet te bekoren

3
121

Sweep panorama en 3D Ready
De NEX-3 en NEX-5 bieden ook de Sweep Panorama-functie die al op enkele andere Sony camera’s beschikbaar is (zoals de Cyber-shot TX1 en WX1). Bij deze functie dien je de camera in een vlotte draaibeweging van links naar rechts of van boven naar beneden te bewegen (of omgekeerd). De camera maakt een snelle reeks beelden en stelt daaruit een panoramabeeld samen met een beeldhoek van 226 graden. Het werkt erg vlot en de eerste keer dat je het resultaat ziet, is het verbluffend. Bovendien voorziet Sony in juli 2010 een firmware-update van de NEX-5 en NEX-3 zodat je de panoramabeelden ook in 3D kan bekijken op compatibele 3D-televisies, zoals de Sony Bravia’s.

Klik op de afbeelding om de panoramafoto te openen (opgepast: groot bestand)

Klik op de afbeelding om de panoramafoto te openen (opgepast: groot bestand) (© ; licentie: )

Beeldwaliteit
Het hart van de NEX-5 en NEX-3 is de Exmor APS HD CMOS-sensor die samenwerkt met Sony’s BIONZ beeldprocessor. De camera’s kunnen beelden opslaan in RAW- of RAW+J-formaat. In dat laatste wordt er naast het RAW-beeld ook een JPEG-beeld opgeslagen. Je hebt de keuze uit een 3:2 of 16:9 beeldverhouding.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Vorig artikelPlaats je PlayStation 3 op een voetstuk
Volgend artikelKeuze uit Blu-ray Disc home cinemasystemen
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. Zo, da’s een uitgebreide review! 🙂 Heel handig, en je conclusie strookt met wat ik verder over de nex5 gehoord/gelezen heb (zie linkje trouwens voor Sony’s eigen pagina over de nex-reeks! :)). Ik las eerder vandaag ook je preview van de nieuwe Canon Powershot modellen, hopelijk komt daar tzt een gelijksoortig uitgebreid review van (al kriebelt het nu na het lezen van dit toch wel weer erg voor de nex5… :’))

    Nouja, keep up the good work!

  2. wat een geweldig verslag, ik hoop dat er nog meer verslagen komen van testen,want ik ben van plan om deze camera bij mijn spiegelreflexcamera te kopen,gewoon om lekker snel bij me te steken,en omdat het een goede camera is,die inderdaad een spiegelreflex bijna evenaard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.