Camera van een nieuwe generatie weet te bekoren

3
121

Het menusysteem vinden we soms wel onduidelijk: het grijst keuzemogelijkheden uit die niet beschikbaar zijn, maar vertelt je wel niet altijd waarom dat zo is. Zo is het logisch dat de flitsfunctie uitgegrijsd is als de flitser niet bevestigd is. Maar bij andere functies krijg je enkel de melding “deze functie is momenteel uitgeschakeld”. Voor beginnende gebruikers zal dit verwarrend werken, ook al krijgen ze bij elk onderdeel summiere helpschermen te lezen.

Je scrollt door de menu’s met het grote draaiwiel en bevestigt je keuze met de knop midden in het draaiwiel

Je scrollt door de menu’s met het grote draaiwiel en bevestigt je keuze met de knop midden in het draaiwiel (© ; licentie: )

Met het draaiwiel kan je enkel naar beneden en naar boven scrollen en niet doorscrollen, wat handiger zou zijn. Bovendien moet je vaak diep in de menu’s gaan zoeken als je al de mogelijkheden van de camera wil benutten. Wij verloren tijdens onze testdagen wel eens ‘onze weg’ bij het zoeken naar een instelling. Ook gaf het gebruik van de camera het gevoel dat we het beperkt aantal knoppen op de achterzijde wel erg veel dienden in te drukken. Mogelijk zullen beginnende gebruikers geneigd zijn om de automatische opnameprogramma’s te blijven gebruiken wat toch niet de bedoeling kan zijn van de NEX-camera’s. Maar aangezien we de camera slechts enkele dagen ter test kregen, moeten we Sony’s nieuwe menukeuze voor de NEX-camera’s het voordeel van de twijfel gunnen.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Vorig artikelPlaats je PlayStation 3 op een voetstuk
Volgend artikelKeuze uit Blu-ray Disc home cinemasystemen
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. Zo, da’s een uitgebreide review! 🙂 Heel handig, en je conclusie strookt met wat ik verder over de nex5 gehoord/gelezen heb (zie linkje trouwens voor Sony’s eigen pagina over de nex-reeks! :)). Ik las eerder vandaag ook je preview van de nieuwe Canon Powershot modellen, hopelijk komt daar tzt een gelijksoortig uitgebreid review van (al kriebelt het nu na het lezen van dit toch wel weer erg voor de nex5… :’))

    Nouja, keep up the good work!

  2. wat een geweldig verslag, ik hoop dat er nog meer verslagen komen van testen,want ik ben van plan om deze camera bij mijn spiegelreflexcamera te kopen,gewoon om lekker snel bij me te steken,en omdat het een goede camera is,die inderdaad een spiegelreflex bijna evenaard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.