iPod luidspreker in torenmodel

1
470

Ook van een geheugenstick begint de Lenco Tower direct te spelen. Het duurt wel enkele seconden voor het geheugen gescand is op mp3’tjes. Het maakt niet uit in welke mappen de muziek is opgeslagen; de toren vindt ze allemaal. Het apparaat ondersteunt echter geen id3-tags. Op het lcd-schermpje verschijnt alleen een tijdsweergave, geen aanduiding van wat er wordt afgespeeld.

Ook van een geheugenstick begint de Lenco Tower direct te spelen

Ook van een geheugenstick begint de Lenco Tower direct te spelen (© ; licentie: )

De Lenco iPod Tower 1 speelt als je dat wil heel hard en kan dus ook een vrij grote ruimte met geluid vullen. Het geluid wordt erg door bassen gedomineerd, hoewel je dit enigszins kunt regelen via de tooninstellingen van de toren zelf of via de equializer op de iPod. Ook de stereoscheiding is niet erg goed. Dat is logisch omdat de beide luidsprekers boven elkaar en niet naast elkaar zijn geplaatst.

Conclusie
De Lenco iPod Tower 1 ziet er mooi uit, is compact en werkt gebruiksvriendelijk. De geluidskwaliteit is echter redelijk beperkt. Dat merk je vooral bij de weergave van klassiek en jazz. Popmuziek klinkt iets beter.
(56/100)
Adviesprijs
€ 149
Foto van Lenco
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
5
Vorig artikelRedder in nood
Volgend artikelPackard Bell dot netbook voor motorfanaten
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Koop nooit een audio apparaat waarvan je geluidskwaliteit verwacht dat zowel versterker als luidspreker bevat.

    De luidspreker (vooral de bassen) rammelen namelijk de versterker uit elkaar…

Reacties zijn gesloten.