TuneUp maakt je pc gezond voor een prikje

5
132

Betere prestaties
Het tweede tabblad ‘Prestaties verbeteren’ geeft een uitroepteken weer. We moeten immers ons gebruikersprofiel nog invullen. We kennen deze vragenlijst reeds van de vorige versie. We geven onze internetsnelheid in, geven aan dat we een evenwichtige mix van prestaties en uiterlijke aspecten willen en geven aan dat we nooit software willen verwijderen als die een tijd niet gebruikt is. We gaven vorig jaar reeds aan dat we het riskant vinden om software te verwijderen die x aantal dagen niet gebruikt is. Veel gebruikers hebben software die ze slechts enkele malen per jaar gebruikt wordt. Bespaar jezelf dus problemen en kies hier voor ‘Nooit’.
Nadat we de vragenlijst ingevuld hebben, krijgen we twaalf aanbevelingen. Onder systeemprestaties zien we alvast een nuttige aanbeveling: de indexeringsfunctie van Windows uitschakelen. We gebruiken bijna nooit de zoekfunctie van Windows en dus schakelen we de indexering best uit! De aanbeveling om een spamfilter te installeren in Firefox negeren we. De aanbeveling om meer simultane internetverbindingen toe te staan dan standaard in Internet Explorer en Firefox, accepteren we dan weer.
De overige aanbevelingen zijn van visuele aard en die gaan we niet in detail bespreken. Het komt erop neer dat de software afhankelijk van je antwoorden in de vragenlijst een aantal visuele effecten van Vista wil uitschakelen. In het kader van de test accepteren we deze zeven aanbevelingen. We krijgen nu ook een groen vinkje bij ‘Prestaties verbeteren’.

Hou je schijven gezond met Disk Doctor

Hou je schijven gezond met Disk Doctor (© ; licentie: )

Problemen
Er zijn door de software vijf problemen gevonden op het systeem. Net als in versie 2009 krijgen we de melding dat User Account Control (UAC) is uitgeschakeld. Deze bewuste keuze maken we nog steeds niet ongedaan en dus negeren we deze ‘fout’. De ‘Administratie vrijgaven’ laten we ongemoeid. Verborgen gedeelde mappen, zogenaamde administrative shares, worden door computerbeheerders gebruikt om de computer in een netwerk te kunnen beheren. Via de command line in Windows kan je met het commando ‘net share’ zien welke shares er zijn aangemaakt. Een adminstrative share herken je aan het dollarteken achter de naam. Normaal mag je de aanbeveling van TuneUp Utilities 2010 om veiligheidsreden gerust volgen. Conficker is een voorbeeld van een worm die misbruik maakt van (administratieve) shares.
Tot slot laten we TuneUp Disk Doctor de schijf controleren op fouten. De software lost de gevonden fouten automatisch op. Met TuneUp Undelete kan je verwijderde bestanden terugzetten. Erg handig dus!

1
2
3
4
5
Vorig artikelBlu-ray speler van Philips verbetert video en geluid
Volgend artikelTotale bescherming dankzij McAfee

5 REACTIES

  1. Ik heb de volledige versie 2010 gekocht en deze werkte prima op mijn PC onder Windows XP : nadien bleek de PC stukken sneller op te starten en af te sluiten.
    Nadien heb ik de software ook op mijn Laptop onder Windows Vista gezet, waarop ook Linux/Ubunti v.8.10 geïnstalleerd was. na terug opstarten bleek deze niets meer te willen doen.
    Ik heb dan gelukkig met Ubunti (van op CD gestart) mijn persoonlijke files kunnen terug halen!

  2. Hallo,

    Mijn pc ging binnen voor onderhoud en ze hebben er TuneUp Utilities 2010 erop gezet van de website de demoversie. Wat gebeurt er als ik na 15 dagen besluit om het niet te kopen? Kan ik mijn computer nog normaal opstarten daarna? Ben ook bang om het te verwijderen en dat het dan helemaal niet meer zal opstarten. Wie kan mij helpen en mij gerust stellen. want ik ben een leek op dit gebied.

    Groetjes,

    Kelly

    • Geen enkel probleem. Je kunt het programma trouwens gewoon verwijderen via Configuratiescherm, Programma’s, Een programma verwijderen: selecteer het in de lijst en kies verwijderen. Het zal dan worden gedeïnstalleerd en je kunt je computer gewoon verder gebruiken.

  3. “TuneUp maakt je pc gezond voor een prikje”
    Hoe durft u?
    Wat een misleidende titel!

    Gelieve uw titel te wijzigen in:
    “TuneUp maakt Windows weer voor een tijdje gezond voor een prikje”

    En blijf aub met uw fikken en uw Windows-rommel van mijn linux-pc!

  4. Heb gelukkig eerst de demo geinstalleerd zag er leuk uit met vele aantrekkelijke tools maar vanaf de volgende dag continue meldingen in mijn vista64bit dat hij bepaalde tune up processen niet kan opstarten. opnieuw geinstalleerd , juist hetzelfde probleem

    heeft nog iemand dit probleem voor gehad?

Reacties zijn gesloten.