TuneUp maakt je pc gezond voor een prikje

5
132

1-klik onderhoud
TuneUp 1-klik Onderhoud kennen we reeds van de vorige versie. Deze tool schoont het register op en defragmenteert de registerdatabase. Verder worden defecte snelkoppelingen verwijderd, probeert de software geheugenruimte te winnen en optimaliseert de tool het opstarten en afsluiten. Tot slot zal ook een defragmentatie van de harde schijf uitgevoerd worden. Dit is het handmatige onderhoud, want je moet het zelf activeren. De software voert ook automatisch onderhoud uit, maar dit start alleen bij inactiviteit. Op laptops zal het automatisch onderhoud niet starten als je het apparaat op accuvoeding gebruikt.

Minitoepassing
Nieuw is de TuneUp minitoepassing. Deze geeft de gebruiker direct toegang tot alle functies die nodig zijn om problemen op te lossen of om de prestaties te verbeteren. De toepassing is eigenlijk een widget en is beschikbaar voor Windows 7 en Windows Vista. We hebben dit gadget manueel toegevoegd aan de widget-balk van Windows Vista. Ook de TuneUp Shredder om gegevens veilig te vernietigen is aanwezig in versie 2010. Zelfs een ingebouwde manuele registry editor is van de partij, maar daar blijf je beter vanaf als je niet weet wat je doet.
Met TuneUp Styler kan je het uitzicht van Windows wijzigen (o.a. het startscherm en aanmeldscherm van Windows). We hebben dit niet getest, maar het is wellicht leuk voor de creatieve geesten.

Conclusie
TuneUp Utilities 2010 neemt Windows-gebruikers heel wat onderhoudswerk uit handen en kreeg een grondige opfrisbeurt. De software werkt erg eenvoudig en de meeste zaken worden gedeeltelijk automatisch opgelosxt. Daarom kunnen we het pakket aanbevelen voor iedere gebruiker die eenvoudig een gezondere pc wenst. De aantrekkelijke prijs is een pluspunt!

(80/100)

Adviesprijs
TuneUp Utilities ondersteunt Windows XP, Vista en Windows 7 (32- en 64-bit versies). De prijs bedraagt 39,95 euro voor nieuwe gebruikers. Een bestaande gebruiker kan upgraden voor slechts 24,95 euro. Als je de software eerst wil testen, kan je een volledig functionele evaluatieversie downloaden die dertig dagen werkt.
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
5
Vorig artikelBlu-ray speler van Philips verbetert video en geluid
Volgend artikelTotale bescherming dankzij McAfee

5 REACTIES

  1. Ik heb de volledige versie 2010 gekocht en deze werkte prima op mijn PC onder Windows XP : nadien bleek de PC stukken sneller op te starten en af te sluiten.
    Nadien heb ik de software ook op mijn Laptop onder Windows Vista gezet, waarop ook Linux/Ubunti v.8.10 geïnstalleerd was. na terug opstarten bleek deze niets meer te willen doen.
    Ik heb dan gelukkig met Ubunti (van op CD gestart) mijn persoonlijke files kunnen terug halen!

  2. Hallo,

    Mijn pc ging binnen voor onderhoud en ze hebben er TuneUp Utilities 2010 erop gezet van de website de demoversie. Wat gebeurt er als ik na 15 dagen besluit om het niet te kopen? Kan ik mijn computer nog normaal opstarten daarna? Ben ook bang om het te verwijderen en dat het dan helemaal niet meer zal opstarten. Wie kan mij helpen en mij gerust stellen. want ik ben een leek op dit gebied.

    Groetjes,

    Kelly

    • Geen enkel probleem. Je kunt het programma trouwens gewoon verwijderen via Configuratiescherm, Programma’s, Een programma verwijderen: selecteer het in de lijst en kies verwijderen. Het zal dan worden gedeïnstalleerd en je kunt je computer gewoon verder gebruiken.

  3. “TuneUp maakt je pc gezond voor een prikje”
    Hoe durft u?
    Wat een misleidende titel!

    Gelieve uw titel te wijzigen in:
    “TuneUp maakt Windows weer voor een tijdje gezond voor een prikje”

    En blijf aub met uw fikken en uw Windows-rommel van mijn linux-pc!

  4. Heb gelukkig eerst de demo geinstalleerd zag er leuk uit met vele aantrekkelijke tools maar vanaf de volgende dag continue meldingen in mijn vista64bit dat hij bepaalde tune up processen niet kan opstarten. opnieuw geinstalleerd , juist hetzelfde probleem

    heeft nog iemand dit probleem voor gehad?

Reacties zijn gesloten.