Ontsluit je digitale muziekcollectie met Squeezebox

1
252
Squeezebox Windows Widget

Squeezebox Windows Widget (© ; licentie: )

Bedienen kan via de serversoftware, maar ook via de Squeezebox Touch, een optionele draadloze controller. Het kan ook via een webinterface en zelfs via gratis apps voor de Apple iPhone en de Windows Sidebar. De software is volledig open, waardoor je alle denkbare digitale muziekformaten kunt beluisteren, ook bij melomanen populaire lossless-formaten zoals FLAC of APE.
De Squeezebox Radio is echt bedoeld als draagbare internetradio voor op een studeer- of slaapkamer, of voor in de tuin (met de optioneel verkrijgbare oplaadbare batterij). Hij heeft slechts een luidspreker; wil je stereogeluid dan is de eerder geteste Logitech Squeezebox Boom een mogelijk alternatief.

Conclusie
De Logitech Squeezebox Radio produceert een verrassend mooi geluid, dat weliswaar mono is. Als gewone internetradio is de Logitech Squeezebox Radio wellicht overkill. Maar als je een uitgebreide digitale muziekcollectie bezit en die zo optimaal wilt ontsluiten dan is dit wel een interessant apparaat. Je kunt deze compacte netwerkradio dan in je werkkamer, slaapkamer of tuin gebruiken en in je muziekkamer een van de hogere modellen in het Squeezebox-gamma installeren, zoals het bijna 2.000 euro kostende topmodel Transporter.

(86/100)

Adviesprijs
€179 (we vonden straatprijzen vanaf €149); de optionele kit met accu en afstandsbediening kost €39; als je al een ander apparaat uit het Squeezebox-gamma bezit kun je ook de afstandsbediening daarvan gebruiken om de radio te bedienen.
Foto van Logitech
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
5
Vorig artikeliPod dockingstation in de vorm van een bal
Volgend artikelTrio 3D-ready projectoren van Sharp
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

Reacties zijn gesloten.