Ontsluit je digitale muziekcollectie met Squeezebox

1
252

Dan verkrijg je een alles-in-eenmuziekserver die bovendien heel wat minder stroom verbruikt dan een traditionele pc waarop je de server natuurlijk ook kunt installeren.
De metadata van je digitale muziekcollectie wordt opgeslagen in een krachtiger relationele database (MySql). Daardoor is het mogelijk zelfs zeer uitgebreide digitale muziekcollecties volledig te ontsluiten. Desgewenst kun je hem ook aan je iTunes-muziekcollectie koppelen. De server biedt uitgebreide zoekfuncties en via plug-ins kun je de functionaliteit nog fors uitbreiden.

Squeezebox Server

Squeezebox Server (© ; licentie: )

Prestaties
De Squeezebox Radio is compact en licht genoeg om overal met je mee te nemen. De ingebouwde digitale klasse D versterker produceert een verrassend mooi en helder geluid. De radio werkt naadloos samen met de andere apparatuur in het Squeezebox-gamma. Al die apparatuur kun je centraal bedienen. Je kunt in elke kamer andere muziek spelen, of alle apparaten dezelfde muziek laten afspelen. Op die manier verkrijg je een multikamermuzieksysteem voor heel wat minder geld dan bijvoorbeeld een Sonos-systeem.
Ook met oudere Squeezebox-apparatuur werkt deze radio nog goed samen. We hebben hem bijvoorbeeld succesvol kunnen synchroniseren met de originele Squeezebox van Slim Devices (Logitech heeft dit bedrijf enkele jaren geleden overgenomen).

1
2
3
4
5
Vorig artikeliPod dockingstation in de vorm van een bal
Volgend artikelTrio 3D-ready projectoren van Sharp
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

Reacties zijn gesloten.