Ontsluit je digitale muziekcollectie met Squeezebox

1
252

Ondersteunde muziekformaten
De Logitech Squeezebox Radio ondersteunt een brede waaier aan digitale muziekformaten, niet alleen mp3, maar ook FLAC, WAV, AIFF, WMA, Ogg Vorbis, AAC, en Apple Lossless. De gratis, maar nog apart te downloaden en te installeren Squeezebox Server voegt daar nog een onbeperkt aantal muziekformaten aan toe die ‘on the fly’ via ‘transcoding’ worden omgezet naar een van de formaten die de radio zelf ondersteunt. Je kunt de radio natuurlijk perfect zonder de server gebruiken, maar als je echt het onderste uit de kan wil halen van je digitale muziekcollectie is die server wel een handige toevoeging.

Squeezebox Serve Configuratie

Squeezebox Serve Configuratie (© ; licentie: )

Squeezebox Server
De optionele Squeezebox Server server draait onder Windows (vanaf XP), MacOS X (vanaf 10.3.5) en Linux (vanaf Perl 5.8.3). Er zijn zelfs netwerkschijven zoals de NAS‘en van Synology (zoals de door ons geteste DS209+) waarop deze software draait. Je kunt dan je digitale muziekcollectie op de NAS zetten en ontsluiten met de Squeezebox Server die eveneens op de NAS draait.

1
2
3
4
5
Vorig artikeliPod dockingstation in de vorm van een bal
Volgend artikelTrio 3D-ready projectoren van Sharp
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

Reacties zijn gesloten.