Ontsluit je digitale muziekcollectie met Squeezebox

1
252

Installatie
Je koppelt de Logitech Squeezebox Radio aan het internet en je thuisnetwerk via een Ethernet-kabel of via de ingebouwde 802.11b/g/n WiFi-verbinding. Op het 2,4-inch LCD-kleurenscherm kun je niet alleen het gebruiksvriendelijke (ook Nederlandstalige) menu, maar ook allerlei informatiediensten bekijken. Uiteraard is het mogelijk tijdens het beluisteren van muziek platenhoezen te tonen. Maar ook kun je bijvoorbeeld je Flickr- of Facebook-foto’s op het scherm weergeven of de weersvoorspelling voor je streek oproepen.

Bediening
De bediening gebeurt met de grote rol- en drukknop op de voorkant en de tiptoetsen die erom heen staan. Je rolt volt doorheen het menu en de verschillende opties die op het lcd-schermpje verschijnen. Naast dat schermpje bevinden zich zes preset-knoppen waarachter je de internetradio’s of muziekdiensten van je voorkeur kunt opslaan. De radio krijgt ook een internetadres in het netwerk en je kunt heel wat opties via een webpagina bedienen.

Logitech Squeezebox Radio (© ; licentie: )

Aansluitingen en extra’s
De radio heeft een 3,5mm koptelefoonuitgang en een dito ingang voor een externe geluidsbron, zoals een mp3-speler.
Een wekker met aparte instellingen voor elke dag van de week is eveneens van de partij.

1
2
3
4
5
Vorig artikeliPod dockingstation in de vorm van een bal
Volgend artikelTrio 3D-ready projectoren van Sharp
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

Reacties zijn gesloten.