Gratis lenteschoonmaak voor Windows

2
109

Register Cleaner heeft meerdere skins, ook voor Windows XP, Vista en Windows 7. Hoewel de gebruiksinterface vrij druk is met allerlei informatiepanelen en veel kleurige functiepictogrammen, is het gebruik de eenvoud zelve. Standaard staat namelijk al alles aangekruist wat doorgaans problematisch is in het Windows-register. Zodra het programma start, verschijnt een tekstballon bij de scanbutton met de tekst dat je hier kunt beginnen. Je klikt dus op die scanbutton. Het programma onderzoekt het hele register en maakt een lijst aan van alles wat er scheef zit in het register. Die lijst is onderverdeeld in onderdelen die geheel gevaarloos, met een zeker risico of slechts zeer moeilijk verwijderbaar zijn. Standaard staan de gevaarloos verwijderbare onderdelen aangevinkt. Na afloop van de scan verschijnt een nieuw tekstballonnetje, deze keer bij de reparatieknop. Gewoon erop klikken en de overbodige registersleutels zijn weg.

Wise Register Cleaner - hoofdscherm, zwarte skin

Wise Register Cleaner – hoofdscherm, zwarte skin (© ; licentie: )

Back-up van registry
Het programma heeft de mogelijkheid om eerst een back-up van het register te maken en die desgewenst ook weer terug te zetten.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelPhilips lanceert 3D tv’s met Full HD resolutie
Volgend artikelNetwerkbeveiliging met hoge detectiegraad

2 REACTIES

  1. Opgepast: het met deze diskcleaner al wel een frats voorgehad; het gooit nl. bestanden weg puur op de extensie. En bv. niet alle files met *.log mogen zomaar de vuilbak in!!). Je kan dat wel instellen maar de defaults zijn wat te rigoureus.

    Iets anders: vanwaar telkens de misvatting (en dat van een gerenommeerd IT-journalist) dat een register met veel sleutels tot een tragere toegang leidt? De toegang is geïndexeerd. 1000 sleutels of 10 miljoen gaat net even snel.

  2. Heb beide geïnstalleerd. Verrassend hoeveel deze programma’s als overbodig detecteren na een PC-gebruik van 1 jaar en niettegenstaande regelmatige opkuis met CCleaner. Prima software.

Reacties zijn gesloten.