Gratis lenteschoonmaak voor Windows

2
109

De makers van schoonmaaksoftware schijnen te veronderstellen dat bedrijven vaak met min of meer vaste systeemconfiguraties werken waar naderhand weinig meer aan verandert. Bijgevolg richten ze hun schoonmaaksoftware qua marketing vooral op particulieren, thuis- en kleine kantoren en MKB’s. In dit artikel bekijken we twee schoonmaakproducten van het Amerikaanse bedrijf Wisecleaner.com waar we veel goed over hoorden. Ja, het is een dotcombedrijf. Maar een kleintje waar geen grote hype rond gemaakt werd of wordt. Hun schoonmaakproducten heten Wise Register Cleaner en Wise Disk Cleaner. Ze zijn ontworpen om in tandem gebruikt te worden: eerst de schijf schoonmaken en daarna het register. Er is een gratis versie en een betalende ‘Pro’-versie. Die laatste kun je desgewenst ook gratis uitproberen gedurende een evaluatieperiode. We vonden dat er verrassend weinig verschil is tussen de gratis versie en de Pro. De Pro heeft wat meer informatie-exporteer- en rapporteermogelijkheden, maar in de schoonmaak zelf lopen ze vrijwel gelijk. De registerschoonmaker kan in de Pro versie wel de systeemstart van Windows optimaliseren en dat kan de gratis versie niet.

Wise Register Cleaner - opties

Wise Register Cleaner – opties (© ; licentie: )

Nederlands en Dutch
Voor Amerikaanse gratis of zeer goedkope software mogen we gewoonlijk geen ondersteuning voor onze taal verwachten. De eerste aangename verrassing is dan ook, dat we Register Cleaner op een Nederlandstalige interface kunnen instellen. Eigenaardig genoeg staat Nederlands drie keer in: Dutch, Dutch (Belgium) en Nederlands. We raden je aan voor Dutch (Belgium) te kiezen: de andere twee instellingen gebruiken veel te lange woorden en zinnen, waardoor ze vaak over aanklikbare buttons heen staan en die dus verbergen. Bovendien respecteren ze de vensterlay-out vaak niet, wat er niet goed uitziet. De auteur van Dutch (Belgium) heeft goed zijn best gedaan om de lay-out van de Engelstalige versie te eerbiedigen en zijn Nederlandse teksten passen overal keurig in.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelPhilips lanceert 3D tv’s met Full HD resolutie
Volgend artikelNetwerkbeveiliging met hoge detectiegraad

2 REACTIES

  1. Opgepast: het met deze diskcleaner al wel een frats voorgehad; het gooit nl. bestanden weg puur op de extensie. En bv. niet alle files met *.log mogen zomaar de vuilbak in!!). Je kan dat wel instellen maar de defaults zijn wat te rigoureus.

    Iets anders: vanwaar telkens de misvatting (en dat van een gerenommeerd IT-journalist) dat een register met veel sleutels tot een tragere toegang leidt? De toegang is geïndexeerd. 1000 sleutels of 10 miljoen gaat net even snel.

  2. Heb beide geïnstalleerd. Verrassend hoeveel deze programma’s als overbodig detecteren na een PC-gebruik van 1 jaar en niettegenstaande regelmatige opkuis met CCleaner. Prima software.

Reacties zijn gesloten.