Gratis lenteschoonmaak voor Windows

2
109

Ook het register van Windows is een bron van veel problemen. Dat register dient om informatie bij te houden over het systeem en de software die erop draait. Dat kunnen configuratiegegevens zijn, systeemgegevens, of softwarespecifieke gegevens. Bepaalde informatie in het register komt erin bij de installatie van software, andere wordt voortdurend bijgewerkt tijdens het gebruik ervan. Als je software weer verwijdert, zouden de gebruikte registersleutels ook weer netjes gewist moeten worden. Helaas gebeurt dat maar al te vaak niet (goed) – net zoals bij bestanden op uw harde schijf. En dus zien we het Windows register tijdens het leven van een pc groter en groter worden. Hoe groter het register is, hoe langzamer Windows ermee kan werken. Bovendien kan er ook binnen het register fragmentatie optreden, wat de pc nog verder vertraagt.

Wise Register Cleaner - hoofdscherm met scanresultaten, Vista skin

Wise Register Cleaner – hoofdscherm met scanresultaten, Vista skin (© ; licentie: )

Broodnodig
Schoonmaak- en optimalisatiesoftware is onder Windows dus broodnodig. Niet voor gloednieuwe pc’s, natuurlijk, want die hebben nog niet veel meegemaakt. Als je een vaststaande desktopomgeving gebruikt waarin de gebruiker zelf geen software mag installeren of verwijderen, dan is er ook niet veel nodig inzake schoonmaak of optimalisatie. Maar voor pc’s die jaren dienst doen en waar wel om de haverklap software wordt op geïnstalleerd, bijgewerkt, of verwijderd, is dat dus wel nodig.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelPhilips lanceert 3D tv’s met Full HD resolutie
Volgend artikelNetwerkbeveiliging met hoge detectiegraad

2 REACTIES

  1. Opgepast: het met deze diskcleaner al wel een frats voorgehad; het gooit nl. bestanden weg puur op de extensie. En bv. niet alle files met *.log mogen zomaar de vuilbak in!!). Je kan dat wel instellen maar de defaults zijn wat te rigoureus.

    Iets anders: vanwaar telkens de misvatting (en dat van een gerenommeerd IT-journalist) dat een register met veel sleutels tot een tragere toegang leidt? De toegang is geïndexeerd. 1000 sleutels of 10 miljoen gaat net even snel.

  2. Heb beide geïnstalleerd. Verrassend hoeveel deze programma’s als overbodig detecteren na een PC-gebruik van 1 jaar en niettegenstaande regelmatige opkuis met CCleaner. Prima software.

Reacties zijn gesloten.