Gratis lenteschoonmaak voor Windows

2
109

Bij gebruik van de standaardinterface klik je op een scan-knop om de schijf of schijven naar de aangevinkte bestandstypes te laten doorzoeken. Afhankelijk van de door jou ingestelde opties zal Disk Cleaner de gevonden bestanden dan onmiddellijk verwerken of je eerst een overzicht tonen. Als je kiest voor het naar de prullenbak verplaatsen van gevonden bestanden, kun je je sowieso altijd bedenken.

Wise Disk Cleaner - hoofdscherm, zwarte skin

Wise Disk Cleaner – hoofdscherm, zwarte skin (© ; licentie: )

Het is mogelijk om Disk Cleaner volledig automatisch te laten werken: zodra je het programma start, voert het volautomatisch de scan en wis uit, sluit zichzelf af en eindigt desgewenst met een activiteitenrapport. Meer moet dat echt niet zijn.
Beide programma’s werken overigens ook onder 64-bit versies van Windows.

Conclusie
Tot dusver vonden we echt goed werkende registerschoonmakers alleen maar voor redelijk wat geld. Deze Register Cleaner en Disk Cleaner van Wisecleaner.com werken zelfs in de gratis versie bijzonder goed en laten weinig te wensen over. We zijn zeer aangenaam verrast. De betalende Pro-versie kan een beetje meer en kost daarom ook iets extra, maar eigenlijk is ook die nog altijd spotgoedkoop.

(90/100)

Prijzen
$19,95 (elke cleaner afzonderlijk) of $32,95 (beide samen), licentie geldig voor één vaste pc en één draagbare (Pro-versies)
Systeemvereisten Windows 98 t/m Windows 7 en Server 2008, zowel 32- als 64-bit; Pentium 233 MHz of beter. 32 MiB RAM of meer vrij, 5 MB harde-schijfruimte of meer vrij
1
2
3
4
5
6
Vorig artikelPhilips lanceert 3D tv’s met Full HD resolutie
Volgend artikelNetwerkbeveiliging met hoge detectiegraad

2 REACTIES

  1. Opgepast: het met deze diskcleaner al wel een frats voorgehad; het gooit nl. bestanden weg puur op de extensie. En bv. niet alle files met *.log mogen zomaar de vuilbak in!!). Je kan dat wel instellen maar de defaults zijn wat te rigoureus.

    Iets anders: vanwaar telkens de misvatting (en dat van een gerenommeerd IT-journalist) dat een register met veel sleutels tot een tragere toegang leidt? De toegang is geïndexeerd. 1000 sleutels of 10 miljoen gaat net even snel.

  2. Heb beide geïnstalleerd. Verrassend hoeveel deze programma’s als overbodig detecteren na een PC-gebruik van 1 jaar en niettegenstaande regelmatige opkuis met CCleaner. Prima software.

Reacties zijn gesloten.