Dunne multimedialaptop met hoge autonomie

0
63

Prestaties
Om energie te besparen gebruikt deze Packard Bell EasyNote Butterfly M laptop een iets tragere processor. Je kunt lang op een volle accu werken, maar betaalt dit wel cash in iets mindere prestaties. De door ons gemeten autonomie onder Windows 7 bedraagt gemiddeld 8,3 uur, wat heel behoorlijk is. Deze laptop verbruikt trouwens nooit meer dan 38 Watt. Als de laptop is uitgeschakeld, verbruikt de externe voeding helemaal niets meer. De PC Mark Advantage score is met 2959 echter niet van de snelste. Het is echter wel beter dan andere, vergelijkbare platte en energiezuinig laptops, zoals de MSI X600, die in diezelfde test een score van 1837 haalt.
De Windows Experience Index (WEI) score is een behoorlijke 4,4 (op een maximum van 7,9). Concluderend kunnen we stellen dat deze laptop voldoende krachtig is voor het meeste werk, voor alle denkbare multimediataken en zelfs voor een aantal 3D-games, maar dat het uiteraard geen toppresteerder is. En de grote autonomie is toch ook mooi meegenomen.

Conclusie
De DiskIdee prestatiescore van de EasyNote Butterfly M is 60/100 en de DiskIdee prijsprestatiescore komt eveneens uit op 60/100. In mensentaal betekent dit dat deze laptop in verhouding tot zijn prestaties en uitrusting een gemiddeld prijskaartje heeft. Je betaalt natuurlijk ook voor het knappe design en de ondersteuning van het A-merk Packard Bell.

(60/100)

Adviesprijs
799 euro.
1
2
3
4
Vorig artikelSneeuwwitje en de 22 duimpjes
Volgend artikelUSB-apparaat om video’s te converteren
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.